Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η Τουρκία θυμήθηκε πάλι τη συνθήκη της Λωζάνης! Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου που ζητά διάλογο με προϋποθέσεις Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο: 45 παραβιάσεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάννης θέτει ξανά η Τουρκία, αυτή τη φορά διά στόματος του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάννη. Όμως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να καθίσουμε να τα συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Ντονμέζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2017, και μάλιστα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έκανε και άνοιγμα προς το Ισραήλ.

«Ύστερα από διαπραγματεύσεις μεγάλης διάρκειας, φτάσαμε στο σημείο της υπογραφής της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τη Μεγάλη Βρετανία. Αύριο (σήμερα) θα υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία. Αυτή θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική μας συμφωνία, μετά την τελωνειακή ένωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας , μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Ερντογάν, ενώ ανέφερε πως η Άγκυρα θα ήθελε καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ, συμπλήρωσε πως διαφωνεί με τη στάση του Τελ Αβίβ για το Παλαιστινιακό. Δεν έκανε αναφορά σε καμία άλλη διαφορά με το Ισραήλ και τόνισε πως επιθυμία της Τουρκίας είναι η βελτίωση των σχέσεων.

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου που ζητά διάλογο με προϋποθέσεις


Τα περί ετοιμότητας της Άγκυρας για επίλυση των διαφορών με άλλες χώρες μέσω διαλόγου, επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, και διαστρέφοντας την πραγματικότητα κατηγόρησε Αθήνα και Λευκωσία ότι στοχοποιούν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε «Τι προτείνετε για την επίλυση των διαφωνιών σας σχετικά με το θέμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με Αίγυπτο, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε, πως η Τουρκία συνομιλεί με χώρες με τις οποίες διατηρεί διπλωματικές σχέσεις, κάτι που σημαίνει ότι εξαιρεί την Κύπρο.

Ειδικότερα ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν θέλει να συναντηθεί μαζί μας. Οι Ελληνοκύπριοι δεν συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους. Το αντίθετο, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας εισήλθαν σε μια οδό στοχοποίησης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου (όπως αναφέρει η Τουρκία το ψευδοκράτος)».

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο: 45 παραβιάσεις και δύο εμπλοκές

Επτά τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αρχιπέλαγος
Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκε την Τρίτη στο Αιγαίο με την τουρκική πολεμική αεροπορία να προχωρά σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, τέσσερα μαχητικά F-16 και τρία κατασκοπευτικά CN-235, κινήθηκαν παράνομα σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και σε δύο περιπτώσεις οι πτήσεις των μαχητικών εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά F-16 που σηκώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου