Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Νέο προκλητικό παραλήρημα Τσαβούσογλου: Υψώσαμε τη σημαία μας με το Oruc Reis και το Mπαρμπαρός

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Με προτεραιότητα τα εθνικά συμφέροντα δραστηριοποιηθήκαμε στην Ανατολική Μεσόγειο όταν η προσφορά μας για διάλογο δεν βρήκε ανταπόκριση. Απέναντι σε μονομερή βήματα εμείς δείξαμε τη σημαία μας, με τα σκάφη μας, Μπαρμπαρός, ‘Ορουτς Ρέις και Γιαβούζ. Δείξαμε όχι μόνο στις παράκτιες χώρες της Μεσογείου αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εμάς», ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατά τον απολογισμό του έργου του για το 2020.

O Mεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης ότι «οι εκλογές στα Κατεχόμενα επιβεβαίωσαν τη βούληση για δύο κράτη», ενώ αναφέρθηκε σε «σκαμπανεβάσματα» στη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε για χρονιά εντάσεων για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής «επικράτησε η κοινή λογική».

Αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε πως η Τουρκία είναι διατεθειμένη για σχέσεις σε πιο θετικό περιβάλλον, ενώ κάλεσε τη Γαλλία να είναι «πιο ειλικρινής αν επιθυμεί εξομάλυνση σχέσεων».

Η Τουρκία «δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή απέναντι σε λόγια και πράξεις του Παρισιού που κινούνται εναντίον της», ανέφερε προσθέτοντας πως οι πρέσβεις των δύο χωρών εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των σχέσεων.

Για άλλη μια φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα αποτελούν επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στη στελέχωση μιας κοινής ομάδας εργασίας για την εξέταση του ζητήματος των S-400, ενώ υπογράμμισε πως ελπίζει η νέα κυβέρνηση υπό τον Τζο Μπάιντεν να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου