Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Καιρός: Η κακοκαιρία «Λέανδρος» βάζει στην κατάψυξη τη χώρα – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Hρθε για τα καλά ο χειμώνας, μια που στη δεύτερη φάση του «Λέανδρου», έτσι όπως «βαπτίστηκε» η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Χιόνια και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με το meteo, έως σήμερα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από σήμερα το βράδυ και από αύριο το πρωί θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο.

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές ορεινές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Χιόνια έπεσαν στους οικισμούς Λιβάδι, Περιστερά, Μονοπήγαδο και Aγιος Αντώνιος στον Δήμο Θέρμης, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγονταν χωρίς προβλήματα. Με απόφαση του δημάρχου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, στον Δήμο Βέροιας ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αποφάσισε να αναστείλει τα μαθήματα στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία Ριζωμάτων και Τριποτάμου-Ράχης.

Το περισσότερο χιόνι έπεσε σε Καστοριά, Φλώρινα και Κοζάνη. Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, οι χαμηλότερες καταγράφηκαν στη Βλάστη Κοζάνης (-12,3 βαθμοί Κελσίου), στη Φλώρινα (-11,6), στη Βουνάσα Γρεβενών (-10,3) και στην Πτολεμαΐδα (-9,5).

Σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή. Στο πλαίσιο αυτό χθες πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

«Με το συντονισμό όλων μας, με το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας ανοικτό 24 ώρες, με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, τις περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα και τους παραχωρησιούχους σε 24ωρη λειτουργία, πιστεύω ότι όλα θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, ο υπουργός έκανε έκκληση σε όλους να μην οδηγούν στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ). «Μπορεί αυτό να έχει δραματικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων. Σεβαστείτε το νόμο», τόνισε.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου