Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΔΑΡΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό, αυτά που μέχρι πρότινος βλέπαμε μόνο στο εξωτερικό, έλαβε χώρα νωρίτερα στην Αθήνα.

Δύο νεαροί γρονθοκόπησαν και χτύπησαν με κλωτσιές εργαζόμενο του Μετρό όταν αυτός τους ζήτησε να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών  Ξεκινάμε για τις δουλειές μας και φοβόμαστε ότι δεν θα γυρίσουμε σπίτια μας

Την επίθεση σχολίασε και ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε», Όπως εξήγησε, «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό», υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι έχει επανειλημμένα ζητηθεί περισσότερο αστυνόμευση στις αποβάθρες, καθώς είναι ελλιπής. Όπως είπε, ναι μεν υπάρχει αλλά είναι σε κάποιους σταθμούς και κάποιες ώρες. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

ΝΕΟΤΕΡΑ 14./ 01/ 2021 ΩΡΑ 14,34

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο σταθμό του μετρό Ομόνοια – Αγγίζει τους δράστες η ΕΛ.ΑΣ.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η άγρια επίθεση που δέχθηκε εργαζόμενος στο ΜΕΤΡΟ, υπεύθυνος στον σταθμό Ομόνοια, από δύο νεαρούς όταν τους συνέστησε να φορέσουν μάσκα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο σταθμάρχης ο οποίος νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τους δύο δράστες. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια όταν ο εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ ζήτησε, εντός συρμού, από τους δύο δράστες να φορέσουν τη μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Οι νεαροί φέρονται στην αρχή να επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν και τον κλότσησαν με μεγάλη σφοδρότητα. Η σκηνή έχει καταγραφεί από τις κάμερες του σταθμού.

Η εντολή της Εισαγγελίας είναι να εξακριβωθούν οι συνθήκες το περιστατικού και να εντοπιστούν οι δύο δράστες της βίαιης επίθεσης.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ εστιάζονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και ήδη υπάρχουν κάποια σημαντικά στοιχεία στη διάθεσή της.

Τι είπε ο σταθμάρχης

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο σταθμάρχης στο Μοναστηράκι, Άκης Πάστρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο μετά το περιστατικό, περιέγραψε τα γεγονότα. Όπως είπε, ο συνάδελφός του, έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς για το ότι δεν φορούσαν μάσκα και ότι είχαν τα πόδια τους πάνω στο κάθισμα.

«Όταν βγήκε από τον συρμό, με σχέδιο, περίμεναν να αδειάσει η αποβάθρα, και του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν» σημείωσε.

Ο σταθμάρχης, πλέον εξήλθε του νοσοκομείου, ωστόσο έχει σπασμένα πλευρά και δύο κατάγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πάστρα, περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ εργαζομένων και επιβατών του μετρό συμβαίνουν καθημερινά. «Έγιναν αρκετά περιστατικά. Καθημερινότητα ο κίνδυνος και η απειλή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, έκανε λόγο ότι υπάρχει security στο μετρό αλλά όχι σε κάθε σημείο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει μόνιμη δύναμη σταθμευμένη της Αστυνομίας που μπορεί να επιληφθεί στο σταθμό του μετρό, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός. «Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό που έγινε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας το τελευταίο χρόνο στο μετρό, σημειώνοντας πως «επεξεργαζόμαστε νέο σχέδιο για την ασφάλεια με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».



Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου