Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Απύθμενο θράσος: Ο Τσαβούσογλου καταγγέλλει τον… Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο! Χαίρε θράσος απύθμενο! δίνουν και παίρνουν οι τουρκικές παραβιάσεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τολμάνε να μιλάνε οι Τούρκοι που έκαναν τζαμί την Αγία Σοφία!

Χαίρε θράσος απύθμενο! Ενοχλήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα.

«Πονάει» μάλιστα τόσο πολύ η αλήθεια την Άγκυρα που ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο θέμα στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα Sabah δήλωσε ότι «παρά την πρότασή μας για διάλογο, η Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθειά της να προκαλέσει την Τουρκία, κάτι το οποίο βλέπουμε με τα ισλαμοφοβικά σχόλια του Αρχιεπισκόπου (σ.σ. Ιερώνυμου)». Και συνεχίζοντας είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που μία θρησκευτική προσωπικότητα έχει κάνει αντί-μουσουλμανική δήλωση».

Της επίθεσης Τσαβούσογλου είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, που κατηγόρησε την Κυριακή τον Αρχιεπίσκοπο ότι συκοφαντεί και στοχεύει το Ισλάμ!

Μιλάει και ο Ερμπάς που έκανε την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία!

«Καταδικάζω έντονα τις αβάσιμες δηλώσεις του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε πρόσφατη συνέντευξή του, οι οποίες είναι γεμάτες συκοφαντίες και στοχεύουν την πανέμορφη θρησκεία μας το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλί Ερμπάς, ο οποίος πραγματοποίησε και την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί.

«Η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προκαλεί την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία κατά της υπέρτατης θρησκείας μας, το Ισλάμ. Είναι πολύ ατυχές και απαράδεκτο το ότι, την ώρα που ο εκπρόσωπος μιας θρησκείας πρέπει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στον κόσμο να ζουν μακριά από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και να στέλνουν μηνύματα για ειρηνική συνύπαρξη και ανοχή, να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν αρμόζουν με το λειτούργημά του. Θέλω επίσης να δηλώσω ότι ο χριστιανικός κόσμος θα πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή την άρρωστη θεώρηση. Αυτό το είδος έκφρασης που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων τροφοδοτεί το ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων και οδηγεί σε επιθέσεις κατά της ζωής τους και των χώρων λατρείας τους», αναφέρει ο Αλί Ερμπάς.

«Οι συμπεριφορές, οι λόγοι και οι στάσεις που δεν περιθωριοποιούν τον άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας θα παραμείνουν πάντα πολύτιμες και η κοινή λογική των πιστών θα επικρατεί πάντα ενάντια σε τέτοιες δηλώσεις. Ο τρόπος για την δημιουργία ειρήνης, ηρεμίας, ευημερίας, συμπόνιας, δικαιοσύνης και αρετής στην ανθρωπότητα δεν είναι η σύγκρουση, αλλά η ηθική για συνύπαρξη. Ο ισλαμικός πολιτισμός είναι ένας μεγάλος πολιτισμός που πάντα επέτρεπε σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών να ζήσουν μαζί για αιώνες και παρείχαν σε όλους το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους. Είναι μια θρησκεία της ειρήνης που στοχεύει στην εκπλήρωση υψηλών αξιών, όπως της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευημερίας» κατέληξε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Χωρίς όμως κανένας από τους Τούρκους αξιωματούχους να αναφέρει ότι το Ισλάμ χρησιμοποιεί ο Ερντογάν για να κρατιέται στην εξουσία! Και τα παραδείγματα δεν είναι ούτε ένα, ούτε δυο… Όταν μάλιστα γνωρίζουμε πολύ καλά που γράφει τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των Χριστιανών στην Τουρκία…

Πολλά λόγια για... ειρηνικό διάλογο, αλλά δίνουν και παίρνουν οι τουρκικές παραβιάσεις

Δύο «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, όταν τα τελευταία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Την ημέρα, λοιπόν, που ξεκινάει ο διπλωματικός μαραθώνιος τόσο στις ελληνο-τουρκικές, όσο και στις ευρω-τουρκικές σχέσεις, και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάϊκο Μάας, βρίσκεται στην Τουρκία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επαναπροσέγγιση ΕΕ-Τουρκίας, οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (F-16, F-4), εκ των οποίων τέσσερα οπλισμένα, προέβησαν σε τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ. Δύο εξ' αυτών, μετετράπησαν σε «εμπλοκές».

Στην ευρύτερη περιοχή, επίσης, πετούσαν ένα «κατασκοπευτικό», CN-235 και ένα ελικόπτερο. 


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου