Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Καιρός-Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Βροχές, χιόνια και πολύ κρύο την Παρασκευή – Εκτακτη σύσκεψη στη Πολιτική Προστασία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Καιρός: Βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.
Πιο αναλυτικά ο καιρός: Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στη Μακεδονία και στη Θράκη και κατόπιν και έως το πρωί στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Τις ίδιες ώρες θα αναμένονται Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και το απόγευμα θα σταματήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 1, στη Θεσσαλία από -1 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 10, στην Ήπειρο από -1 έως 10, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 10, στη Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 9, στις Κυκλάδες από 5 έως 11 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και έως το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, έως το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού έως το πρωί. Τις ίδιες ώρες στις πεδινές περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις και κατά τόπους χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση έως το απόγευμα κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού και χιονόνερο στις πεδινές περιοχές κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

To χιόνι έκανε απόψε την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν προβλήματα. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.


Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια.

Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2 , στην Κοζάνη 3.


O μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει τεθεί από το μεσημέρι σε 24ωρη επιφυλακή ενόψει τις επιδείνωσης του καιρού και τα συνεργεία με αλατοδιανομείς και υδροφόρες είναι έτοιμα να επιχειρήσουν αν χρειαστεί. Σάκοι με αλάτι μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και σχολεία. Για τυχόν προβλήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Κλειστά σχολεία στη Φλώρινα

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Eιδικής Aγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επιπλέον λόγος είναι και η λειτουργία των σχολικών τάξεων με ανοιχτά παράθυρα εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Σημειώνεται ότι ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου