Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Τι λέει το ΓΕΕΘΑ για το ότι δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος στη Μητρόπολη Αθηνών στη δοξολογία για το νέο έτος

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΣΣ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ  ???

Η Δοξολογία για το νέο Έτος, η άρνηση της Προέδρου να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος

5214698

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Η πρώτη του έτους σήμερα και η καθιερωμένη Δοξολογία έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνων χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων Άγγελος Συρίγος, ο  Χρήστος  Σπίρτζης από πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Βασίλειος Γραμμένος  από Ελληνική Λύση.  Επίσης παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης  και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης. Παρέστησαν κατά το έθος οι Εκπρόσωποι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων (πλην του Οικουμενικού που δεν παρίσταται ποτέ), η Δικαστική ηγεσία της χώρας μας και οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάντως ακόμη και σήμερα πρώτη ημέρα του νέου έτους , δεν έλλειψαν οι οδυνηρές διαπιστώσεις και τα ευτράπελα για να μην ξεχνιόμαστε και για να συνειδητοποιούμε ότι η Ελλάδα που ξέραμε ανήκει πια στο παρελθόν.

Κατ´αρχάς να κάνουμε μια επισήμανση που ήταν πανταχόθεν ορατή και δεν ήταν απαραίτητο να είσαι στην Μητρόπολη για να το καταλάβεις: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαινόταν ότι εκτελούσε αγγαρεία με την παρουσία της.

Έφτασε στον προ του Καθεδρικού ναού χώρο και επι τη αφίξει της  μας έδωσε την πρώτη ψυχρολουσία. Έδωσαν εντολή οι επιτελείς της να μην ακουστεί  ο Εθνικός Ύμνος  ούτε κατά την άφιξη της όπως ορίζει το στρατιωτικό πρωτόκολλο. Για την αναχώρηση ούτε λόγος! Αυτό δηλαδή που γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη με την άφιξη του Πρώτου πολίτη κάθε χώρας στην Ελλάδα της κ. Σακελλαροπούλου καταργήθηκε εις βάρος των ηθών και των εθίμων της χώρας αλλά κυρίως εις βάρος της εθνικής μας υποστάσεως. Και είναι η πρώτη φορά που δεν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Χώρας μας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στη Δοξολογία. Να μην παραλείψουμε να το γράψουμε  και αυτό στα έργα και ημέρες της κ. Σακελλαροπούλου.

Το δεύτερο που καταγράφηκε ως αρνητικό σημείο της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ορθόδοξης Ελλάδας είναι η εμφανής και απροκάλυπτη άρνηση της να κάνει το σημείο του Σταυρού. Δεν λέμε να προσκυνήσει το Ευαγγέλιο με το οποίο την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος στην Είσοδο του ναού γιατί αυτό μόνο αν αισθάνεσαι και το πιστεύεις το κάνεις και όχι γιατί «πρέπει». Αλλά η κ. Σακελλαροπούλου δεν σέβεται ότι εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Ελλάδα.

Ίσως θα πρέπει και η ηγεσία της Εκκκησίας να αναπροσαρμόσει το πρωτόκολλο που έχει, το τυπικό της, και να σταματήσει τα χρόνια που θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας η εν λόγω κυρία να  την υποδέχεται ο Αρχιεπίσκοπος στην είσοδο του ναού αλλά ιστάμενος επί της Ωραίας Πύλης.Και αυτό πολύ της είναι!

 Η συμπεριφορά της κ. Σακελλαροπούλου είναι αρκούντως υποτιμητική τόσο για τον Αρχιεπίσκοπο αλλά είναι προσβλητική των θείων και ιερών μας συμβόλων. Γιατί μα την περιμένουν με το Ευαγγέλιο αφού ούτε το πιστεύει, ούτε το σέβεται, ούτε το τιμά. Κατά τα άλλα ο σύντροφος της κ. Παύλος Κοτσώνης  που την συνόδευε κανονικά  στην επίσημη αυτή έξοδο, δεν… «καταδέχθηκε»  να μπει μέσα  στο ναό προφανώς  ίνα  μη μιανθεί ή ίνα μη δαιμονιστεί!!! Περίμενε εκτός του ναού μέχρι να τελειώσει η δοξολογία και μετά αναχώρησε μαζί της.
Το δεύτερο ευτράπελο που είχαμε σήμερα και το οποίο θα έχει και συνέχεια είναι ότι το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής, καταργώντας αυθαίρετα  το ισχύον πρωτόκολλο «τοποθέτησε» τον εαυτό του στη σειρά θέσεως εντός του ναού, αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό κάτι που δεν στέκει από πλευράς εθιμοτυπίας. Και αυτό το έπραξε όπως αιτιολογήθηκαν οι επιτελείς του,  επειδή λέει ήταν ο …οικοδεσπότης!

Εντός του ναού, όμως,  ένας είναι ο οικοδεσπότης: ο προεξάρχων Αρχιερεύς ή ο ιερεύς. Ο κ. Πατούλης ως Περιφερειάρχης είχε από πλευράς κράτους  την οργανωτική ευθύνη της δοξολογίας και πέραν τούτου ουδέν. Επιπροσθέτως ο 52749 που καθορίζει την σειρά προβαδίσματος ειπναι σαφής. Μετά τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό, τοποθετεί  την Βουλή( μετά ο Αρχιεπίσκοπος που εδώ δεν ισχύει γιατί προεξάρχει της δοξολογίας μετά ακολουθεί ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  και μετά οι Αρχηγοί των κομμάτων, μετά οι Δικαστικές Αρχές , μετά οι Στρατιωτικές και στο τέλος   ο Περιφερειάρχης και  ο Δήμαρχος.

Τα υπόλοιπα είναι νέες αντιλήψεις   τύπου βλαχομπαρόκ και λαϊκισμοί.

Πηγή ➤ https://www.makeleio.gr


2 σχόλια: