Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΧΕΙΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΙΑΛ(Βίντεο)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν διερχόμενοι και καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης της Χίου, όταν ομάδα μεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ., για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους.

Στο βίντεο που εξασφάλισε και δημοσιεύει το politischios.gr, οι μετανάστες γρονθοκοπούν έναν άλλο αλλοδαπό πάνω σε σταθμευμένο όχημα τη στιγμή που διερχόμενοι και καταστηματάρχες ζητούν απεγνωσμένα την παρέμβαση της αστυνομίας.

Λίγα λεπτά αργότερα όχημα της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο με αποτέλεσμα τα πνεύματα να ηρεμήσουν ενώ οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές ατόμων.

Στο μεταξύ, να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. και άμεση αποσυμφόρηση της Χίου, αποσύροντας οποιονδήποτε σχεδιασμό για δημιουργία νέας δομής στο νησί καλούν μέσα από κοινή τους ανακοίνωση τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, οι τέσσερις Χιώτες αντιπεριφερειάρχες Στέλιος Καμπούρης, Παντελής Μπουγδάνος, Νίκος Νύκτας και Παντελής Βρουλής.

Στην ανακοίνωσή τους, υπενθυμίζουν στον Υπουργό τις δηλώσεις του στο politischios.gr για πλήρη αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι το Πάσχα και χαρακτηρίζουν την απόφαση της δικαιοσύνης, ως μοναδική ευκαιρία για τον Υπουργό και Βουλευτή Χίου  να γεφυρώσει το χάσμα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης με τις ήδη επιβαρυμένες από το μεταναστευτικό νησιωτικές κοινωνίες.

«Με αποβεβαρημένη τη Χίο και με τη συνέχιση της επιτυχημένης φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, απομακρύνεται οριστικά η ανάγκη δημιουργίας υπερδομών στα νησιά και μία μικρή, διαχειρίσιμη δομή καταγραφής και ταυτοποίησης καλύπτει πια τις ανάγκες που τυχόν παρουσιαστούν.

Η Χίος έτσι ξεφεύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, υποχρεωμένη να ρυθμίζει τις προτεραιότητές της από την κατά περίοδο εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών, η κοινωνική ηρεμία αποκαθίσταται και ο τόπος μας απερίσπαστα μπορεί να σχεδιάσει το αύριο του», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου