Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΛΙ ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΜΕ ! !Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές Τσαβούσογλου: «Casus belli» η επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ελληνοτουρκικά: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε το «Casus Βelli» για το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο δεν επηρεάζει την Τουρκία και ότι στο «στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όπως δεν έχει αλλάξει και η απόφαση που έχει πάρει το τουρκικό Κοινοβούλιο. Και κάθε κυβέρνηση και κάθε κόμμα που έχει έρθει στην εξουσία τήρησε την ίδια αποφασιστική θέση και δεν υποχώρησαν. Διότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα».

Στη συνέχεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον Νίκο Δέδνια λέγοντας «ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας έκανε λάθος, λανθασμένες δηλώσεις. Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία ισχύ όμως η Ελλάδα δεν κάνει μόνο αυτό. Όμως όπως είπα και σε κάποιους Ευρωπαίους η Ελλάδα συνέχισε κάποιες προβοκάτσιες. Όπως η πόντιση καλωδίων στον βυθό της θάλασσας, όπως να κάνει διμερείς ασκήσεις. Ξαφνικά ανακοινώνει NAVTEX, NOTAM και προσπαθεί να κλείσει θαλάσσιες περιοχές χώρους στο Αιγαίο. Και ανακοινώνουν χώρους, δεν κάνουν καμία δραστηριότητα. Δηλαδή συνεχίζουν τις προβοκάτσιες».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, τονίζοντας πως αυτή η ενέργεια «καταλήγει στα νότια της Πελοποννήσου και δεν επηρεάζουν καθόλου το Αιγαίο». Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Aκσόι αναφέρθηκε όμως στις αντιρρήσεις της Άγκυρας στο ενδεχόμενο της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

«Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημι-κλειστό Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Είναι γνωστή η θέση μας πως τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς, με τρόπο που θα περιορίζουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την πρόσβαση στις ανοιχτές θάλασσες, τόσο της χώρας μας όσο και των τρίτων χωρών. Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου