Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

«Eddie’s Odyssey»: Ειδικές Δυνάμεις Ελλάδας και ΗΠΑ συνεκπαιδεύονται στην επίγεια καθοδήγηση πυρών και την αεροκίνηση [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το διάστημα 12-15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διμερής συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «Eddie’s Odyssey». Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, η οποία συντονίστηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΔΔΕΕ/ΓΕΕΘΑ), πραγματοποιήθηκαν, στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ, πραγματικά πυρά από επιθετικά ελικόπτερα των δύο χωρών και συνεργασία σε αντικείμενα Επίγειας Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (Joint Terminal Attack Controller) από τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με αεροκίνηση σε βραχονησίδα. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ελικόπτερα AH-64A/D Apache και CH-47D Chinook, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν AH-64E, UH-60 και HH-60 της 101ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού Μάχης (Combat Aviation Brigade).

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της εν λόγω συνεκπαίδευσης, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ» στη Νέα Σάντα Κιλκίς, η οποία περιελάμβανε αντικείμενα αεροκίνητων επιχειρήσεων προς εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο πεδίο της μάχης. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και ελικόπτερα UH-1H, ΑΗ-64 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και ελικόπτερα UH-60 της 101 CAB. H ανωτέρω συνεκπαίδευση αποδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι συνεχώς ενισχύονται και συνέβαλε στην περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

JSFEGUSA3-1024x512 JSFEGUSA4-1024x512 JSFEGUSA5-1024x512

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου