Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη φρεγάτα Ύδρα, στο λιμάνι του Άμπου Ντάμπι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκαν την Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΥΔΡΑ», η οποία κατέπλευσε στο λιμένα ABU DHABI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021.

Στην επίσκεψη τους στη Φ/Γ «ΥΔΡΑ» παραβρέθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου των ΗΑΕ Brigadier Staff Navy Abdulla Sultan Alkhzaimi, ο οποίος μεταξύ άλλων καλωσόρισε τους ΥΕΘΑ και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την παρουσία του Ελληνικού Πολεμικού Πλοίου στα ΗΑΕ και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των ΕΔ των δύο Χωρών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΑΕ για τη φιλοξενία και για την εν γένη συνεργασία και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που από κοινού έχουν διεξάγει οι δύο χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συνεκπαιδεύσεις (PASSEX / ADEXES) με την συμμετοχή ναυτικών μονάδων και αεροσκαφών, η συμμετοχή της Κορβέτας BAYNUNAH των ΗΑΕ για πρώτη φορά στην Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ – 10, καθώς και η επίσκεψη της στο Λιμένα του Πειραιά στο πλαίσιο της οποίας παρουσία του υπεγράφη Πρωτόκολλο Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021 (Military Cooperation Program – MCP 2021).

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η παρουσία Μονάδων και Προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως πρεσβευτών της χώρας στο Εξωτερικό, και ειδικά η επίσκεψη Ελληνικού Πολεμικού Πλοίου στην περιοχή του Κόλπου για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια. Τέλος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκτέλεση της αποστολής τους, καλή επιστροφή και με τον Άγιο Νικόλαο πάντα στην πλώρη τους.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου