Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεψαχνίζει τον «Τάκη» ή «Νότη»: Ψάχνουν φακέλους με εκτελέσεις συμβολαίων και «ξεκαθαρίσματα» και ένα θολό βίντεο.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ενα άγνωστο συμβόλαιο θανάτου με δύο αποτυχημένες απόπειρες εκτέλεσης προς τον ίδιο στόχο φαίνεται να φέρουν την υπογραφή του 45χρονου «Τάκη» ή «Νότη», του συνεπιβάτη του «αδειούχου» Αλκέτ Ριζάι και του 52χρονου παλιού γνώριμου των εκβιαστικών ομάδων της Ηλιούπολης.

Στόχος ένα αντίπαλο μέλος εκβιαστικής ομάδας με… ειδικότητα τις κλοπές οχημάτων. Και οι δύο αποτυχημένες απόπειρες δεν έχουν καταγγελθεί, με τις αστυνομικές αρχές να περισυλλέγουν τους κάλυκες των δραστών.

Οι πληροφορίες για την εμπλοκή του «Τάκη» σε αυτές είχαν αποδέκτες τους αρμόδιους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή του ως ηθικού ή φυσικού αυτουργού.

Στο μεταξύ ο 45χρονος είχε εμπλακεί και συλληφθεί σε ένοπλη συμπλοκή στις 4 Ιουλίου 2018, έξω από καφετέρια-λέσχη, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Μαυροματαίων στο Πεδίον του Αρεως, που «αφανής» ιδιοκτήτης της φερόταν ο 49χρονος Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι. Εκείνη η συμπλοκή ήταν ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες Αλβανών, με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να καταδιώκουν 15 άτομα και να συλλαμβάνουν τρία, ανάμεσα στα οποία και τον «Τάκη». Και οι τρεις ήταν σεσημασμένοι για εκβιάσεις, ληστείες, ναρκωτικά, κλοπές κ.ά. Η υπόθεση είχε συσχετιστεί με παράνομες δοσοληψίες και συναλλαγές, καθώς στην κατοχή και των τριών είχαν βρεθεί, εκτός από όπλα, 13.000 ευρώ σε μετρητά.

Καταγραφή… συμβάντων

Οι αποτυχημένες απόπειρες εκτέλεσης στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο «Τάκης» έχουν καταγραφεί ως… συμβάντα, η πρώτη στις 05:40 της 11ης Σεπτεμβρίου 2019 στη συμβολή της Λ. Ειρήνης και Παπανδρέου στην Ηλιούπολη. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οδηγοί και επιβάτες σε δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα ενεπλάκησαν αρχικά σε λεκτική αντιπαράθεση και ένας εξ αυτών πυροβόλησε. Εντοπίστηκε ένας κάλυκας από πυροβόλο όπλο αλλά οι εμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί. Η δεύτερη απόπειρα καταγράφηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οδηγού αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί συλλέγουν περισσότερους κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Στόχος και στις δύο περιπτώσεις ήταν άτομο που φέρεται να συμμετείχε σε εγκληματικές δραστηριότητες ομάδας των δυτικών προαστίων, η οποία ήταν σε αιματηρή αντιπαλότητα με αυτή του «Τάκη».

Σε μάνδρα οχημάτων

Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού, πατέρα και γιου, ιδιοκτητών μάνδρας πώλησης πολυτελών οχημάτων στο Κορωπί, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τα θύματα γνώριζαν τον «Τάκη», γνωστός του οποίου είχε πάρει ένα αυτοκίνητο από εκεί. Ο πατέρας ιδιοκτήτης της μάνδρας αυτοκινήτων είχε απασχολήσει δύο φορές στο παρελθόν για «μαϊμού» αυτοκίνητα. Στη συνέχεια το όχημα δεν του έκανε, με τους ιδιοκτήτες της μάνδρας να του παραχωρούν ένα δικό τους μέχρι να βρουν κάποιο που να τον ικανοποιεί. Ωστόσο καθυστερούσαν, με τον «Τάκη» να σχηματίζει ομάδα επίσκεψης και εκφοβισμού τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, εντόπισαν μία ομάδα οκτώ ατόμων με τέσσερις μοτοσικλέτες να κινούνται στην Ηλιούπολη, και λίγο αργότερα στη Βάρη, πριν φθάσουν στη μάνδρα αυτοκινήτων, όπου ξυλοφόρτωσαν πατέρα και γιο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Στον ανακριτή

Ο κατηγορούμενος χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή, ωστόσο αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα προκειμένου να απολογηθεί. Φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στο αιματοκύλισμα σε μπαρ της Γλυφάδας, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του αναφέρει πως για τον πελάτη του υπάρχουν δύο μάρτυρες που αναφέρουν πως προσομοιάζει με τον δράστη και ένα θολό βίντεο.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου