Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Κρήτη: Συγκλονίζει ο σκύλος που έμεινε στο κατάρτι του ναυαγίου θρηνώντας το «αφεντικό» του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μεγάλο το ενδιαφέρον για την υιοθεσία του Τακ, που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον νεκρό ιδιοκτήτη του, λέει στο Livetalks το μέλος του συλλόγου «Η προστασία των ζώων» Λ. Σηφοδασκαλάκη

Μια μεγάλη αγκαλιά έχει ανοίξει στα Χανιά για τον Τακ, το σκυλί του 74χρονου Βρετανού που βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί της Κυριακής στον Κόλπο της Σούδας όταν το ιστιοφόρο του βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η ιστορία του σκυλιού, που βρέθηκε από τους ψαράδες της περιοχής σκαρφαλωμένο στα συντρίμμια του βυθισμένου σκάφους να δίνει μάχη επιβίωσης θρηνώντας τον κηδεμόνα του είναι συγκλονιστική, και γι' αυτήν μίλησε στο Livetalks το μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων" κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη.

«Η απόσταση από το βυθισμένο σκάφος όπου βρέθηκε ο Τακ μέχρι την ακτή είναι μικρή, θα μπορούσε να πάει μέχρι εκεί κολυμπώντας» εκτιμά η κ. Σηφοδασκαλάκη, όμως το πιστό σκυλί του αδικοχαμένου 74χρονου παρέμενε στο σημείο όπου χάθηκε ο κηδεμόνας του θρηνώντας για την απώλειά του!

«Το τρίχωμα του ήταν καλυμμένο από θαλασσινό αλάτι» λέει ακόμηη κ. Σηφοδασκαλάκη γεγονός που μαρτυρά ότι παρέμεινε για ώρες στη θάλασσα αρνούμενος να εγκαταλείψει τον άνθρωπο που τον φρόντιζε και τον αγαπούσε.

 

Οι άνδρες του Λιμεναρχείου Σούδας αμέσως μόλις οι ψαράδες της περιοχής απομάκρυναν το σοκαρισμένο και καταπονημένο σκυλί από το σημείο του ναυαγίου ενημέρωσαν τον σύλλογο «Η προστασία των ζώων», έναν από τους πλέον δραστήριους φιλοζωϊκούς συλλόγους της Κρήτης, για να φροντίσουν το 7χρονο σκυλί που έδωσε τον δικό του αγώνα επιβίωσης στη θάλασσα, μόνο και μόνο από αφοσίωση στον 74χρονο Βρετανό.

Ο Τακ, όπως είναι το όνομά του, από τον Καλόγερο Τακ (Friar Tuck) έναν από τους συντρόφους του βρετανικού λαϊκού ήρωα Ρομπέν των Δασών, φιλοξενείται προσωρινά σε απόλυτα ασφαλές μέρος από μέλος της «Προστασίας των ζώων». Εξετάστηκε από κτηνίατρο και όπως διαπιστώθηκε ο άτυχος 74χρονος φρόντιζε ιδιαίτερα το σκυλί του, αφού ήταν τσιπαρισμένο και στειρωμένο και πολύ καλά εκπαιδευμένο. Αμέσως, μόλις τα μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου έμαθαν το όνομά του και άρχισαν να τον φωνάζουν με αυτό, ο Τακ  ένιωσε ασφάλεια και αφέθηκε με ευγνωμοσύνη στη φροντίδα τους.

«Είναι ένα αξιαγάπητο, ήσυχο και καλότροπο σκυλί» τόνισε η κ. Σηφοδασκαλάκη η οποία επισήμανε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για την υιοθεσία του είναι μεγάλο.

Ο 74χρονος κηδεμόνας του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στα Χανιά και κυρίως στην περιοχή του Αποκόρωνα όπου ζούσε, μολονότι περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα στο ιστιοφόρο του παρέα με τον Τακ.

«Πρώτα απ’ όλα θα έρθουμε σε επαφή με συγγενείς του 74χρονου και στη συνέχεια θα δούμε από ποια οικογένεια θα υιοθετηθεί» διευκρίνισε το μέλος της «Προστασίας των ζώων» σημειώνοντας ότι μεγάλο ενδιαφέρον έχει δείξει η κοινότητα των Βρετανών που ζει μόνιμα στην περιοχή του Αποκόρωνα αλλά και πολίτες από τη Μεγάλη Βρετανία όπου «ταξίδεψε» η τραγική είδηση.

«Προέχει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό» υπογράμμισε ακόμη η κ. Σηφοδασκαλάκη «γιατί έχουμε την πληροφορία ότι ο 74χρονος φρόντιζε στο σπίτι του στον Αποκόρωνα κι άλλα σκυλιά και γάτες. Πρέπει να τα φροντίσουμε και αυτά».

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου