Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζουν το χαβά τους οι Τούρκοι με προκλήσεις και απειλές – Νέο παραλήρημα και «μαθήματα» Ιστορίας από Ακάρ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέο κρεσέντο απύθμενα προκλητικών δηλώσεων σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Τούρκο υπουργό Αμυνας, στρατηγό ε.α. Χουλουσί Ακάρ. Με ωμό τρόπο δικαιολόγησε την εισβολή του «Αττίλα» το 1974 στην Κύπρο και τάχθηκε για μία ακόμα φορά υπέρ της διχοτόμησης της μαρτυρικής νήσου.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος*

Σε ομιλία του από τη Φώκαια της Σμύρνης, ο Ακάρ είπε ότι όλοι πρέπει να εκτιμήσουν «την ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο του 1974 και δεν πρέπει να την αγνοούν!!!». Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι η τότε εισβολή έφερε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα στο νησί, προσθέτοντας ότι από τότε δεν έχει κάνει την εμφάνισή του κάποιο πολεμικό επεισόδιο.

Συνέχισε μάλιστα με την ίδια θρασύτητα, υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο μαζί με τη Μ. Βρετανία και την Ελλάδα. Η προσπάθεια κάποιων να δείξουν την Τουρκία ως στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο διαφορετική από τη νομική της βάση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και δεν έχουν διαβάσει τα συμφωνηθέντα των συνόδων για το Κυπριακό».

Κατά πάντων

Ο Τούρκος υπουργός με ιδιαίτερα απειλητικό ύφος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτές οι ψευδείς και ατεκμηρίωτες δηλώσεις και άδικες κατηγορίες δεν θα ωφελήσουν ούτε την ελληνική ούτε την ε/κ πλευρά» και κάλεσε τη Λευκωσία να εγκαταλείψει την ασυμβίβαστη (θέση) και να αποδεχθεί την πραγματικότητα, γιατί θα βρεθεί μπροστά σε δυσμενείς εξελίξεις…

Ρίχνοντας τα βέλη και προς τους Ευρωπαίους, τους συνέστησε (!) να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τής τύφλωσης και να δούνε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι ενώ χαρακτήρισε τις διάφορες φόρμουλες επίλυσης του Κυπριακού ως ξεθωριασμένες, αποτυχημένες και χωρίς αύριο.

Επανέλαβε ότι η Αγκυρα παρακολουθεί την κατάσταση καθημερινά και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο αυτή της επιλογής των δύο κρατών.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας συνέχισε το μπαράζ των λεκτικών προκλήσεων υποστηρίζοντας ότι «η προσδοκία μας από τους τρίτους είναι να είναι ρεαλιστές και αντικειμενικοί, να αξιολογούν τα προβλήματα στο πλαίσιο της λογικής, του ρεαλισμού και της σύνεσης». Κλείνοντας τα περί Κυπριακού, επικεντρώθηκε στη γνωστή θέση των Ερντογάν και Τατάρ ότι κανένα σχέδιο στην Κύπρο δεν πρόκειται να πετύχει χωρίς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και τόνισε ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, ενώ ευχαρίστησε «τον Θεό, που μας έχει δώσει αυτή την ισχύ και τη δυνατότητα!!».

«Οι Ελληνες ματαιοπονούν»

Για την Ελλάδα, ο Ακάρ τόνισε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνομιλήσει μέσα στο 2020 με τον Νορβηγό γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και αποφάσισαν να λάβουν χώρα ορισμένες συναντήσεις για την αποκλιμάκωση και την αποφυγή συγκρούσεων, υπενθυμίζοντας ότι ο 61ος γύρος των διερευνητικών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Διαστρεβλώνοντας τα ισχύοντα και παρερμηνεύοντας την επικρατούσα κατάσταση, είπε ότι «περιμένουμε οι Ελληνες γείτονές μας, που πραγματοποίησαν  την 3η συνάντηση για ΜΟΕ στην Αθήνα, να έρθουν τώρα στην Τουρκία για την 4η πλέον συνάντηση και να σταματήσουν να προκαλούν στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»! Υποστήριξε ότι αυτή η στάση κωλυσιεργίας από πλευράς Αθήνας δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Αθήνας.

Σχετικά με τους προσεχείς εξοπλισμούς της Ελλάδας, ο Ακάρ ανέφερε ότι οι ενέργειες της Ελλάδας κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή, ενώ μάταια προσπαθούν να ανταγωνιστούν την Τουρκία, «η οποία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και επιθυμεί την καλή γειτονία. Αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ για τα πάγια και ιστορικά καταγεγραμμένα δικαιώματά της για αυτό μη μας δοκιμάσετε…» (προφανώς στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος AKP -την ίδια ημέρα- ότι η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε εφιάλτες…).

*Ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος είναι Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου