Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πάνω από το Αγαθονήσι πέταξαν δύο τουρκικά F-16 ΜΠΕΣ ΒΓΕΣ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ! ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Προκλητικός Ακάρ: Μας έχουν βρει μπόσικους και βαράνε!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε νέα πρόκληση προέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. T α δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στα Δωδεκάνησα στις 13:22, σε ύψος 22.700 ποδών πάνω από το νησί.

Την ίδια ώρα, τυπικώς έχει ξεκινήσει η ναυτική άσκηση των Τούρκων με την επωνυμία «γαλάζια πατρίδα», στην οποία τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι θα λάβουν μέρος περισσότερα από 80 πλοία, αθροίζοντας βοηθητικά και δευτερεύοντα πλοία του τουρκικού στόλου.

ΜΠΕΣ ΒΓΕΣ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ! ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ  ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ – ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Στο Αιγαίο βγήκε ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Τσεσμέ. Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι το Τσεσμέ έπλεε προς την περιοχή ερευνών που έχει ανακοινωθεί με την παράνομη τουρκική Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Το πλήρωμα του Τσεσμέ έχει οδηγίες από την Άγκυρα για τη διεξαγωγή υδρογραφικών ερευνών ανάμεσα στην Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Σκύρο.

Το πρωί της Πέμπτης το υδρογραφικό Τσεσμέ απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο και έδεσε στο λιμάνι της Σμύρνης. Οπως φάνηκε, ο ελλιμενισμός του Τσεσμέ ήταν μία τακτική κίνηση που υπαγορεύθηκε από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Η παρουσία του εκεί όμως, δεν κράτησε πολύ, αφού σήμερα το μεσημέρι ξαναβγήκε στο Αιγαίο. Περίπου στις 14:00, το Τσεσμέ έπλεε ανοιχτά της Λέσβου. Με βάση την ταχύτητα πλου του τουρκικού υδρογραφικού, το Τσεσμέ αναμένεται να ξαναμπεί στην περιοχή ερευνών μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Μας έχουν βρει μπόσικους και βαράνε! Προκλητικός Ακάρ: «Δεν κάνουμε ποτέ πίσω στα δικαιώματά μας – Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας»

Στην Ελλάδα επιτέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, έστειλε μάλιστα το μήνυμα στη χώρα μας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα περί παρενόχλησης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Τσεσμέ» από ελληνικά μαχητικά σημείωσε, σύμφωνα με τη Sabah: «Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε. Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι κατάλληλη για τις σχέσεις καλής γειτνίασης. Δεν κάνουμε ποτέ πίσω στα δικαιώματά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας.

Δένδιας για τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει όταν πρέπει

Επίκειται συνομιλία με τον Σεργκέι Λαβρόφ

Θέση για τις νέες τουρκικές προκλητικότητες πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στέλνοντας μήνυμα προς την γείτονα χώρα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί από προφανείς τακτικισμούς


«Επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας έχει αυτοπεποίθηση. Η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην Ελλάδα σύνδρομο σκυλιού Παβλόφ. Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία, ειδικά όταν το κάνει για τόσο προφανείς λόγους ακόμα και για μαθητή δημοτικού» ανέφερε στην Βουλή ο κ. Δένδιας.


Πρόσθεσε δε ότι «είναι ευτυχές πως σήμερα, σε αντίθεση με το παρελθόν, το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με τον ίδιο τρόπο τον ευκρινή και προκλητικό τουρκικό σχεδιασμό».


Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε το Σώμα ότι είχε επικοινωνία με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Λιβύη ενώ σήμερα το μεσημέρι θα έχει επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου