Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Μη κατοικήσιμα πάνω από 590 σπίτια – Ζημιές σε 17 δημόσια κτίρια και μνημεία – Ακατάλληλα δεκάδες επαγγελματικά κτίρια και αποθήκες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Σπάνιο φαινόμενο» χαρακτήρισαν οι σεισμολόγοι τη μετασεισμική δραστηριότητα στη Λάρισα στο πλαίσιο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο γήπεδο Δαμασίου. Εστιάζοντας στους αλλεπάλληλους μετασεισμούς έκαναν λόγο για μια δύσκολη μετασεισμική ακολουθία, ενώ το τελικό πόρισμα για το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και όλη την Κεντρική Ελλάδα αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Εκατοντάδες οικογένειες έχουν ξεσπιτωθεί στους δήμους Τυρνάβου (κυρίως Δαμάσι), Ελασσόνας (Μεσοχώρι, Πραιτώρι, Μαγούλα κ.ά.) και Λαρισαίων (σε χωριά του πρώην δήμου Κοιλάδας, κυρίως σε Κουτσόχερο, Μάνδρα, Ραχούλα και Αμυγδαλέα). Περισσότερα από 590 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα», ενώ ακατάλληλα κρίθηκαν δεκάδες επαγγελματικά κτίρια και αποθήκες. Ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 17 δημόσια κτίρια και μνημεία, όπως αναφέρει το larissanet.

Χθες ξεκίνησε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η μεταφορά οικίσκων και τροχόσπιτων για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από το σεισμό.

Η αγωνία των συμπολιτών μεγαλώνει εξαιτίας της έντονης και δύσκολης μετασεισμικής ακολουθίας, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν την πόλη της Λάρισας και πήγαν σε χωριά ή εξοχικά, ενώ πολλοί συνάνθρωποί μας φοβούνται να διαμείνουν στα σπίτια τους και κοιμούνται σε σκηνές σε πάρκα, πλατείες και ανοιχτούς χώρους, ενώ αρκετοί επιλέγουν και τα οχήματά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών Ρίχτερ, σχηματίστηκαν ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων για να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ καύσιμα.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου