Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ελληνικές φρεγάτες σε όλη τη Μεσόγειο ως απάντηση στην τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα». Πανικός στην Τουρκία!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένα τεράστιο δίχτυ που απαρτίζεται από πλοία του ελληνικού στόλου έχει απλωθεί όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και ευρύτερα στη Μεσόγειο τις τελευταίες ώρες, ως απάντηση στην τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη στιγμή φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού μας, υποβρύχια, πυραυλάκατοι και βοηθητικά πλοία έχουν διασπαρεί στη θάλασσα επιτηρώντας τα σκάφη της γείτονος αλλά κάνοντας παράλληλα και επίδειξη σημαίας.

Όσον αφορά τις φρεγάτες μάλιστα, κάποιες από αυτές μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές και όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, μπορεί να είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά πλοία μας μετέχουν παράλληλα σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Ειδικότερα, η φρεγάτα «Ύδρα» πλέει στον Αραβικό Κόλπο, στη θαλάσσια περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ επιστρέφοντας θα ελλιμενιστεί είτε στο Ισραήλ είτε στην Αίγυπτο.
Η φρεγάτα «Κανάρης» από τη μεριά της βρίσκεται στην Κορσική συνοδεύοντας το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulie στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21» που εκτείνεται έως την Ινδία (!)

Την ίδια ώρα, η φρεγάτα «Αιγαίο», αντικαθιστώντας τη φρεγάτα «Αδρίας», βρίσκεται ανοικτά της Λιβύης μετέχοντας επίσης σε ειρηνευτική αποστολή πραγματοποιώντας νηοψίες σε πλοία που ενδέχεται να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων.

Από την άλλη πλευρά η φρεγάτα «Κουντουριώτης» μαζί με το υποβρύχιο «Παπανικολής» και ένα σκάφος ναυτικής συνεργασίας βρίσκονται νότια της Κρήτης, μετέχοντας στη δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο (Dynamic Manta), ενώ η φρεγάτα «Ναυαρίνο» μετέχει στην ειρηνευτική επιχείρηση «Unifil», ανοικτά του Λιβάνου.

Τούρκος πολιτικός αναλυτής στο OPEN: «Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές Ευρώπης και Αμερικής»

«Ο Ερντογάν προκαλεί για να δοκιμάσει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής», εκτιμά μιλώντας στο OPEN ο Tούρκος πολιτικός αναλυτής Eργκιούν Μπαμπαχάν, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον ρόλο της Γερμανίας σ’ αυτή τη συγκυρία, αλλά και στην πολιτική Μπάιντεν έναντι της Άγκυρας.

«Έχει τις πλάτες των Γερμανών υπουργών και πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάζει τις εντάσεις στο Αιγαίο πριν την σύνοδο της Ε.Ε. τον Μάρτιο, δεν το παρακάνει όμως,  ώστε να έρθει αντιμέτωπος με κυρώσεις. Παίζει το παιχνίδι του για να δει τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κρατών», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Και επισημαίνει: «Γνωρίζει την αδυναμία ενότητας και την διαίρεση της Ε.Ε και γι’ αυτό θα το συνεχίσει. Από τη μια πλευρά θα λέει είμαι υπέρ της ειρηνικής λύσης και από την άλλη θα στέλνει πλοία ερευνών και στρατιωτικά πλοία στο Αιγαίο και στις θεωρητικά αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Επίσης  θέλει να δει την αντίδραση της διοίκησης Μπάιντεν».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου