Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Μέρκελ: «Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες» - Ανακάλεσε την απόφαση.... «Αποτύχαμε στη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας» λέει ο Μπόρις Τζόνσον

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για δικό της λάθος όσον αφορά στα μέτρα για την περίοδο του Πάσχα – Ανακάλεσε την τελευταία απόφαση για σκληρό lockdown

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες», δήλωσε πριν από λίγο η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ και ανακάλεσε την τελευταία απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για «φάση ηρεμίας» από 1 έως 5 Απριλίου, δηλαδή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα
των Καθολικών.

«Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη - ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ είχε συγκαλέσει τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της για ακύρωση των μέτρων που αφορούσαν την περίοδο 1-5 Απριλίου, ενώ αυτή την ώρα απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Κορωνοϊός - Ηνωμένο Βασίλειο: «Αποτύχαμε στη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας» λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Επέμεινε ωστόσο ότι όλα έγιναν με γνώμονα την προστασία του βρετανικού λαού
Ένας χρόνος πέρασε από το ξέσπασμα της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία με τον Μπόρις Τζόνσον  να ανακαλεί στη μνήμη του τους 126.000 νεκρούς από την νόσο της Covid-19. Παραδέχεται ότι θα επιθυμούσε πολλά πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά τόσο σε επίπεδο lockdown όσο και στη διαχείριση της πανδημίας ευρύτερα, αφήνοντας να εννοηθεί πως -μάλλον- η έκβαση της κατάστασης υπήρξε αρνητική.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «θα ανεγερθεί ένα μείζονος σημασίας μνημείο προς τιμήν των αγαπημένων προσώπων μας που "χάθηκαν", αλλά και για αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτών, ο Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος και καθηγητής Κρις Γουίτι προειδοποίησαν ότι δεν αποκλείεται να ξεσπάσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Γουίτι ανακοίνωσε ότι «σίγουρα θα υπάρξει εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων» ενώ προόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «οι ανατροπές που θα συναντήσουμε στο δρόμο έναντι της Covid-19 δεν θα είναι λίγες».


Ο Τζόνσον αξιολόγησε ως βασικό σφάλμα της στρατηγικής του έναντι της νόσου την αποτυχία να εκτιμήσει πως η ασθένεια μπορούσε να εξαπλωθεί ασυμπτωματικά, ενώ ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλός του, Πάτρικ Βάλανς, δήλωσε ότι η έλλειψη σε τεστ και δεδομένα σχετικά με τον ιό υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωσή του.

«Αν και αναδρομικά, νομίζω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζαμε και πολλές ενέργειες που θα θέλαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά, γιατί "πολεμούμε" μία ασθένεια κατώ από πρωτόγνωρες συνθήκες, συνθήκες που δεν θα φανταζόταν καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πιθανόν η μοναδική εσφαλμένη υπόθεση που κάναμε αφορούσε στην ασυμπτωματική μετάδοση του κορωνοϊού, πράγμα που απαιτούσε πολλή πολιτική κατά τις πρώτες μέρες. Όλη αυτή η παρανόηση σίγουρα οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα που χρειάζονταν εξίσου σκληρή δουλειά για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στη "μάχη"».

Ο Τζόνσον αρνήθηκε ωστόσο να εκφράσει τη λύπη του σχετικά με το ότι δεν έθεσε την χώρα σε lockdown νωρίτερα, τόσο στην αρχή του πρώτου κύματος όσο και του δευτέρου, για το οποίο είχε εκδηλώσει την έντονη δυσαρέσκειά του.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πήραμε όλες τις αποφάσεις έχοντας κυρίως το συμφέρον του βρετανικού λαού στις καρδιές μας, σε μια προσπάθεια να προστατέψουμε τους πολίτες και να αποτρέψουμε το θάνατο και τον πόνο που θα επέφερε αυτός», διαβεβαίωσε, «αυτό προσπαθούσαμε να κάνουμε σε όλα τα στάδια της έξαρσης του ιού».

Κορωνοϊός - Πολωνία: Σχεδόν 30.000 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο

Kαι ρεκόρ θανάτων για το 2021 με 575 ασθενείς να έχουν καταλήξει το τελευταίο 24ωρο
Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 29.978 νέα κρούσματα κορωνοϊού -νέο ρεκόρ κρουσμάτων- την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η χώρα μάλιστα κατέγραψε σήμερα και ρεκόρ θανάτων για το 2021 με 575 ασθενείς να έχουν καταλήξει από επιπλοκές της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο των θεάτρων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των κινηματογράφων έπειτα από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που προκάλεσε η εμφάνιση της παραλλαγής του στελέχους του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Ωστόσο υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα να επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί ενόψει των διακοπών του Πάσχα, όταν αναμένεται οι πολίτες να συρρέουν στις εκκλησίες και να συγκεντρώνονται στα σπίτια στην έντονα θρησκευόμενη αυτή καθολική χώρα.

«Πρέπει να καταπνίξουμε το τρίτο κύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ανακοινώσουμε νέους περιορισμούς ...οι οποίοι θα επιβληθούν στη διάρκεια της εβδομάδας πριν και μετά τις διακοπές του Πάσχα», ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 2.120.671 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 50.340 θανάτους.

Το ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο 2020 στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου