Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Επιχείρηση «Ειρήνη»: Η Τουρκία εμπόδισε πάλι ευρωπαϊκούς ελέγχους σε πλοία που σπάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Παραδίδει, άραγε, η ίδια η Άγκυρα πολεμικό υλικό στην χώρα όπου γίνεται εμφύλιος πόλεμος;»

Νέο πρόβλημα προκύπτει μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, σημειώνει ο γερμανικός Τύπος. Η Άγκυρα εμπόδισε και πάλι ελέγχους που αφορούν την απόφαση του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, επισημαίνει, θέτοντας το ερώτημα: Παραδίδει, άραγε, η ίδια η Άγκυρα πολεμικό υλικό στην χώρα όπου γίνεται εμφύλιος πόλεμος;»

Την Παρασκευή, επίσης, αναφέρεται, η Γερμανία θα στείλει και πάλι ένα πλοίο στη Μεσόγειο για την ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση, «Ειρήνη». Περίπου 220 στρατιώτες θα επιβαίνουν στο πλοίο, «Berlin».

Όπως, ωστόσο, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο δημοσιογράφος, Ansgar Haase, η Τουρκία εμπόδισε και πάλι τους ελέγχους που διεξάγει τη ναυτική δύναμη της ΕΕ για την τήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ εναντίον της Λιβύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας άσκησε βέτο σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας σε δύο εμπορικά πλοία, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι χρησιμοποιούνται για παράνομες μεταφορές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, όπου διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος. Τα δύο πλοία ήταν υπό τουρκική σημαία και έπλεαν στη Μεσόγειο.

Ήδη τον Νοέμβριο του 2020, προσθέτει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, εκδηλώθηκε μια ακόμη εστία τριβής ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.

Τότε, η Τουρκία απαίτησε τον τερματισμό της έρευνας που είχαν ξεκινήσει Γερμανοί στρατιώτες σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση και την ΕΕ για παράνομη συμπεριφορά.

Να σημειωθεί, καταλήγει, πως ήδη τον Σεπτέμβριο του 2020, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε μια τουρκική εταιρεία που φέρεται να έχει εμπλακεί στη μεταφορά πολεμικού υλικού, ενώ μέτρα έχουν ληφθεί και κατά εταιρειών από την Ιορδανία και το Καζακστάν.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου