Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκαν τρεις σπείρες τα μέλη των οποίων ενέχονται σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τρεις σπείρες, τα μέλη των οποίων ενέχονται σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, συλλαμβάνοντας συνολικά επτά άτομα.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Αγρινίου, έχουν εξιχνιασθεί δύο ληστείες και 39 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα 110.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η πρώτη σπείρα αποτελούνταν από πέντε άνδρες, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι τέσσερις, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει από τον Ιούλιο του 2020 έως και τα μέσα Μαρτίου σε περιοχές του Αγρινίου δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, 12 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τής σπείρας, τα μέλη της, προσέγγιζαν μονοκατοικίες, όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και αφού τους ασκούσαν σωματική βία, στην συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σε ό,τι αφορά τις κλοπές και τις διαρρήξεις, τα μέλη τής σπείρας είχαν βάλει στο στόχαστρό τους καταστήματα, επιχειρήσεις, καθώς και αποθήκες σπιτιών και αγροκτημάτων.

Η δεύτερη σπείρα αποτελούνταν από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί, ενώ ένας από τους συλληφθέντες ήταν και μέλος της πρώτης σπείρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη τής σπείρας είχαν διαπράξει από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τις 15 Μαρτίου σε περιοχές του Αγρινίου, 10 κλοπές σε αντλιοστάσιο, επιχείρηση φωτοβολταϊκών, αγροτικό συνεταιρισμό, αγροκτήματα, αποθήκες και οχήματα, ενώ ενέχονται και σε υπόθεση ζωοκλοπής.

Τα μέλη τής σπείρας δρούσαν κυρίως πρωινές ώρες, όπου μετέβαιναν σε αγροτικές περιοχές και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, διέπρατταν διαρρήξεις αποθηκών ή άλλων οικημάτων, αφαιρώντας κυρίως γεωργικά εργαλεία, μπαταρίες, καλώδια, σωλήνες κ.α.

Στη συνέχεια εκποιούσαν τα κλοπιμαία στον δράστη, ο οποίος είναι κοινό μέλος με την πρώτη σπείρα.

Η τρίτη σπείρα αποτελούνταν από πέντε μέλη, σε βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη τής σπείρας είχαν διαπράξει από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο πέντε κλοπές και επτά απόπειρες κλοπών σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας δρούσαν επίσης, κυρίως πρωινές ώρες μεταβαίνοντας σε μικρούς οικισμούς και χωριά.

Όταν εντόπιζαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους, έμπαιναν μέσα και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά.

Όμως, στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, τότε οι δράστες προσποιούνταν τους μικροπωλητές και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της τρίτης σπείρας είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, κατά την διάρκεια ερευνών της Αστυνομίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην κατοχή των δραστών, ένα πολεμικό όπλο, ένα πιστόλι των 7,65 mm με γεμιστήρα, τρία κυνηγετικά όπλα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ, μεγάλος αριθμός φυσιγγιών πυροβόλων όπλων, 50 κυνηγετικά φυσίγγια, εννέα φυσίγγια κρότου, επτά πτυσσόμενα στιλέτα τύπου πεταλούδας, δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι, ένας φορητός ασύρματος συγχρονισμένος στην συχνότητα της Αστυνομίας κ.α.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου συνεχίζουν τις έρευνες για την δράση των τριών σπειρών.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου