Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Η Τουρκία σπάζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και το διαφημίζει - Μετέφερε άρματα Μ60

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η Τουρκία έχει μεταφέρει στη Λιβύη βαρέα όπλα μεταξύ αυτών και άρματα μάχης, Μ60

Μπορεί η Τουρκία να διαμαρτυρόταν, όταν πολεμικά πλοία της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης, «Ειρήνη», επιχειρούσαν να ελέγξουν εμπορικά πλοία, τα οποία συχνά συνοδεύονταν από πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεαν προς τη Λιβύη. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, στη Λιβύη, κάτω από τη μύτη της διεθνούς κοινότητας, έχουν μεταφερθεί αρκετά βαρέα όπλα, μεταξύ αυτών και άρματα μάχης, Μ60.

Αυτό επισημαίνει ο ισραηλινός ιστότοπος israeldefense, παραπέμποντας σε σχετικές αναφορές που έχει κάνει ο γνωστός στον «αμυντικό περίγυρο» ιστότοπος, Janes.

Ειδικότερα, το Janes ανέφερε ότι η Τουρκία έχει προμηθεύσει με αμερικανικά τεθωρακισμένα, M60, τις δυνάμεις που ήταν πιστές στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA).


Η τελευταία, μετά από συμφωνία των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, υπό τον ΟΗΕ, αντικαταστάθηκε με μεταβατική κυβέρνηση, με βασικό στόχο τη διενέργεια εκλογών. Η προηγούμενη «κυβέρνηση» της Τρίπολης, και ο επικεφαλής της, Φαγέζ αλ Σαράζ, υπέγραψε με την Αγκυρα το μνημόνιο για την -δήθεν- οριοθέτηση της τουρκο-λιβυκής ΑΟΖ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλούς μήνες έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες τόσο στα social media όσο και σε λιβυκά sites που δείχνουν Λίβυους να εκπαιδεύονται από Τούρκους στρατιωτικούς στα άρματα μάχης, Μ60.

Το Janes σημειώνει ότι ουδέποτε ο στρατός της Λιβύης διέθετε αμερικανικά άρματα μάχης. Είχε μόνον παλιά σοβιετικής τεχνολογίας τανκς. Ωστόσο, αναφέρει, η Τουρκία έχει μεταφέρει στη χώρα μεγάλο αριθμό M60A1 και M60A3.



Εχουν επίσης κυκλοφορήσει και άλλες φωτογραφίες που δείχνουν πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, Roketsan T-122, αυτοκινούμενο ολμοβόλο, T-155 Fırtına, σημειώνει το Janes, ενώ παρατηρεί ότι Λίβυοι έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία.

Οι αποδείξεις είναι ατράνταχτες. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον γιατί οι διεθνείς Οργανισμοί δεν σπεύδουν να «τραβήξουν το αυτί» στην Τουρκία, όταν, μάλιστα, η ίδια και οι «σύμμαχοί» της διαφημίζουν το σπάσιμο του εμπάργκο.

Αερογέφυρα

Να σημειωθεί πως, διαπιστωμένα, εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη της Airbus, τύπου A400M, έχουν κάνει εκατοντάδες πτήσεις προς και από τη Λιβύη. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι, παρά το εμπάργκο που της είχε επιβληθεί από την φλαμανδική κυβέρνηση στο Βέλγιο, κατάφερνε, μέσα από άλλα ευρωπαϊκά «παραθυράκια», να βρίσκει ανταλλακτικά για τα συγκεκριμένα αεροσκάφη της.

Βελγικές εταιρείες «σπάζουν» το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία - Θόρυβος για τα μεταγωγικά Airbus που πετούν στη Λιβύη 

Μόνιμος παραβάτης

Είναι, πλέον, κοινή πεποίθηση ότι η Τουρκία αποτελεί συστηματικό παραβάτη των αποφάσεων του ΟΗΕ, που έχει αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Κάτι, άλλωστε, που καταμαρτυρά σειρά εκθέσεων, οι οποίες ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι, εκτός από οπλικά συστήματα, μεταφέρθηκαν και χιλιάδες μισθοφόροι, ως επί το πλείστον Σύριοι.

Έκθεση ΟΗΕ: Αναποτελεσματικό το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη - Κατάφωρες παραβιάσεις από Τουρκία

Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, η Αγκυρα γινόταν «έξαλλη» κάθε φορά που πολεμικά πλοία της επιχείρησης, «Ειρήνη», προσέγγιζαν εμπορικά πλοία για να τα ελέγξουν. Ως γνωστό, η αποστολή της «Ειρήνη» είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για εμπάργκο.

Επιχείρηση «Ειρήνη»: Η Τουρκία εμπόδισε πάλι ευρωπαϊκούς ελέγχους σε πλοία που σπάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου