Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Στις φυλακές και αλλού ψάχνουν τους εντολείς των πληρωμένων εκτελεστών Τι λένε οι συγγενείς

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Γιώργος Καραϊβάζ: Σε πληρωμένους εκτελεστές που είχαν εντολή να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο έχουν στρέψει οι αστυνομικές αρχές την προσοχή τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Τα στελέχη Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν εντολές εξόντωσης ή τουλάχιστον πληροφορίες για τους εντολείς της δολοφονίας από τις φυλακές. Αναζητούν πληροφορίες για συζητήσεις που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία, ώστε να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή ή να γνωρίζουν ή ακόμα και να επαίρονται για τη διάπραξή της.

Με βάση τα στοιχεία, το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα «συμβόλαιο θανάτου» που οι δράστες εκτέλεσαν με επιτυχία. Στόχος τους ήταν να βεβαιωθούν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα ζούσε μετά την επίθεση. Κι αυτό επειδή ο δημοσιογράφος δέχθηκε 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι έξι εξ αυτών κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη, προφανώς από κίνηση του θύματος να προστατευτεί, ενώ χαριστικές βολές ήταν οι δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Όπως ανάφερε ο ΣΚΑΪ, αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό, φαίνεται ότι ο οδηγός της μηχανής και ο δράστης που πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο, χωρίστηκαν περίπου 2 χλμ. μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στη ζακέτα που φορούσε, έχει δεχτεί σφαίρα των εκτελεστών και επιχειρείται προσπάθεια ανάκτησης συνομιλιών ή πληροφοριών από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, που φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς.

Τι λένε οι συγγενείς του Καραϊβάζ

Για τον Γιώργο Καραϊβάζ, τα παιδικά του χρόνια αλλά και το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος μίλησαν η αδερφή και ο θείος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, αναζητώντας απαντήσεις για τη στυγερή εκτέλεση.

«Μας τρώει αυτό το γιατί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο θείος του δημοσιογράφου, Νίκος Κομάτογλου. «Πάντα δούλευε για να βγάζει τις αλήθειες, αλλά το παιδί το φάγανε, μας τρώει αυτό το γιατί, χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια της, η δε μάνα του είναι σε άθλια κατάσταση» είπε, μιλώντας στο Mega.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν από μία οικογένεια που είχε ο πατέρας του ζώα, μικρό παιδί βοσκούσε αυτά τα ζώα. Είχε αγάπη για τα βιβλία και μου έλεγε θείο, εγώ θα φύγω θα γίνω δημοσιογράφος. Αυτό έγινε, αστυνομικός συντάκτης. Έφυγε από δω μόνος του και έφτασε εκεί που έφτασε».

Η αδερφή του θύματος, Ανατολή Καραϊβάζ, μίλησε για τα παιδικά τους χρόνια. «Μεγαλώσαμε στην Καλλίφυτο Δράμας, φτωχικά ήταν τα παιδικά μας χρόνια, ήμασταν παιδιά της αγροτιάς, παιδιά που βοηθούσαμε τους γονείς μας, ηταν παδί χαμηλών τόνων, ήταν του σχολείου, του διαβάσματος αλλά έκανε αγροτικές δουλειές όσο μπορούσε μέχρι που έφυγε για την Αθήνα για να σπουδάσει» ανέφερε.

Η ίδια ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα ο αδερφός της της φαινόταν σκεπτικός. «Μου φάνηκε ότι κάτι έχει. Τον πήρα τηλέφωνο, του λέω αδερφέ μου είσαι καλά; Μου λέει είμαι καλά… Δεν έχω τίποτα μου είπε: Είμαι καλά και θέλω να είσαι κι εσύ καλά, να κοιτάζεις τον εαυτό σου».

«Τους εκτελεστές θα τους συγχωρούσε το παιδάκι μου»: Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ

«Τους εκτελεστές του θα τους συγχωρούσε το παιδάκι μου… Άλλο παιδί να μην πειράξουνε… Παρακαλώ την Παναγίτσα», λέει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η μητέρα και η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή για τον δικό τους Γιώργο και αδυνατούν να πιστέψουν πως ο άνθρωπός τους έφυγε με αυτό τον τόσο άδικο και άνανδρο τρόπο.

«Όποιο δάχτυλο κι αν κόψεις, πονάει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να προσέχετε παιδιά μου, να προσέχετε. Η τελευταία μάνα να ήμουν εγώ… Κανέναν άλλο να μη βλάψουνε… Το ίδιο θα έκανε και το παιδί μου. Τους εκτελεστές του θα τους συγχωρούσε το παιδάκι μου… Άλλο παιδί να μην πειράξουνε… Παρακαλώ την Παναγίτσα», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του.

Για την αδερφή του, Λίτσα, ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν το στήριγμά της. «Έναν τον είχα και τον είχα στήριγμά μου. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ό,τι πρόβλημα κι αν είχα, έπαιρνα τον Γιώργο και το συζητούσα. Ήταν πάρα πολύ δοτικός. Τα παιδικά μας λόγια ήταν λίγο φτωχικά, οι γονείς μας παλεύανε για εμάς, να μεγαλώσουμε με τα καλύτερα εκείνης της εποχής», ανέφερε στον ALPHA και εξομολογήθηκε πως είχε να τον δει τέσσερα χρόνια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ο Γιώργος ήταν ένα ήσυχο παιδί, χαμηλών τόνων. Ο πατέρας μου είχε μια μονάδα με ζώα, ο Γιώργος βοηθούσε τον πατέρα μου. Αντί να πάρει, όμως, ψωμί στο σακί του, έπαιρνε τα βιβλία του. Και παντού είχε βιβλία, διάβαζε πάρα πολύ. Τελευταία φορά που του μίλησα ήταν 5 Απριλίου με μηνύματα. “Καλημέρα αδερφέ μου, καλή εβδομάδα” του έστειλα, “Καλημέρα Λιτσάκι μου, καλή εβδομάδα” μου είχε απαντήσει».

«Δεν έμεινα όρθια στο άκουσμα της είδησης»

Η σημερινή εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ήταν, σίγουρα, διαφορετική. Η παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη, συγκλονισμένη από τη δολοφονία του φίλου και συνεργάτη της Γιώργου Καραϊβάζ, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

«Καλό μεσημέρι. Δεν ξέρω τι να σας πω. Ξέρω μόνο τι θα μου έλεγε εκείνος. “Έλα μωρέ Ζήνα”. Είμαστε εδώ γιατί αυτό θα ήθελε κι εκείνος. Για μένα ήταν αδελφός. Ήταν οικογένεια που όταν την έχασα, τη βρήκα. Όταν λίγοι πίστευαν σε αυτή την εκπομπή, εκείνος έβαλε την υπογραφή του. Μου άπλωσε το χέρι και μου είπε Ζήνα είμαστε συνοδοιπόροι.

Η είδηση, δυστυχώς, βρήκε εμένα. Ο Γιώργος Καλιακμάνης με πήρε τηλέφωνο αν είχα ακούσει κάτι. Έτρεξα μέσα στο γραφείο, δεν νομίζω να έμεινα όρθια γιατί τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι. Πήραμε όλους τους αστυνομικούς συντάκτες τηλέφωνο για να μας επιβεβαιώσουν την είδηση 10 λεπτά μετά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πήρα 70,000 μηνύματα, μηνύματα αγκαλιάς. Είμαστε η τηλεοπτική οικογένεια του Γιώργου που ο μπαγάσας είχε έναν τρόπο να μας αγκαλιάσει και να μην μπορούμε να σταθούμε όρθιοι», είπε η Ζήνα Κουτσελίνη.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου