Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Έφτασε στη Λιθουανία η πτήση και οι11 Έλληνες. που έπεσαν θύμα «κρατικής αεροπειρατείας» στη Λευκορωσία Απελευθέρωση του Ρομάν Προτάσεβιτς ζητά ο Σαρλ Μισέλ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η πτήση της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Λιθουανία εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στη Λευκορωσία για να συλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς - Στην πτήση επέβαιναν 11 Έλληνες που έφτασαν στον τελικό προορισμό - Για «κρατική αεροπειρατεία» έκανε λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Στη Λιθουανία προσγειώθηκε μετά από πολύωρη περιπέτεια το αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα -Βίλνιους, ωστόσο διατάχθηκε σε αναγκαστική προσγείωση από τις αρχές της Λευκορωσίας, που συνέλαβαν τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες που προσγειώθηκαν στο Βίλνιους και 11 Έλληνες. 

Για την κίνηση του Μινσκ υπήρξε έντονη αντίδραση τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών, που έκανε λόγο για «πράξη κρατικής αεροπειρατείας», οσο και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που μίλησε για «σοκαριστική πράξη». Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από όλη την Ευρώπη, ενώ η Ryanair ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα. Ο αερομεταφορέας έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας. 

Απελευθέρωση του Ρομάν Προτάσεβιτς ζητά ο Σαρλ Μισέλ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς.  «Καταδικάζω με τον πιο ισχυρό τρόπο την αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στις 23 Μαΐου 2021 και την αναφερόμενη κράτηση από τις αρχές της Λευκορωσίας του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς.

Καλώ τις αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν αμέσως τον κρατούμενο επιβάτη και να εγγυηθούν πλήρως τα δικαιώματά του».

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν αύριο αυτό το άνευ προηγουμένου περιστατικό κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» προσθέτει.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζει ότι «το περιστατικό δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Η Επίτροπος μεταφορών της ΕΕ Αντίνα Βαλέαν, ανακοίνωσε ότι η πτήση απογειώθηκε για τον προορισμό της.

«Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν», έγραψε Λίγο αργότερα, διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες. 
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου