Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φωτιά τώρα στο Σχίνο Κορινθίας – Εκκενώθηκε ο οικισμός Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις δεν ευνοεί ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Σχίνο Κορινθίας η οποία καίει δασική έκταση και σύμφωνα με μαρτυρίες των δασοπυροσβεστών καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι.

Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ο οικισμός εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με το hlektra.gr η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 5 μποφόρ. Η περιοχή έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους ενώ υπάρχουν και δεκάδες εξοχικές κατοικίες.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στον Σχίνο Κορινθίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Επιχειρούν 21 οχήματα με 54 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα - Δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού αναφέρουν τοπικά μέσα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση απειλεί τον οικισμό ενώ σε μικρή σχετικά απόσταση υπάρχει δασική έκταση.  Όπως έγινε γνωστό τις βραδινές ώρες, ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβεστικά οχήματα με 54 πυροσβέστες από την Περαχώρα και από την Κόρινθο ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης παιρνουν μέρος και δύο πεζοπόρα τμήματα.

ην προσπάθεια κατάσβεσης δεν ευνοεί ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου…

Η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου