Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Τα κενά και οι ασάφειες στην κατάθεση του 33χρονου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Την ώρα που ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φόνου της Καρολάιν βρίσκεται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, προσωρινά κρατούμενος μέχρι τη δίκη (που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες), οι εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον των δικαστικών αρχών προκαλούν αίσθηση.

«Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή.

Μία αναφορά που προκαλεί τουλάχιστον απορία, μετά τα συντριπτικά στοιχεία του κατηγορητηρίου και κυρίως την ίδια την ομολογία του. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ο 33χρονος ομολόγησε μεν πως σκότωσε τη γυναίκα του (και μάλιστα έδωσε και δεύτερη, συμπληρωματική, προανακριτική ομολογία με περισσότερες διευκρινίσεις στη ΓΑΔΑ), όμως δεν ομολόγησε ως προς την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως την περιγράφει το κατηγορητήριο.

Συνεχίζει να αμφισβητεί πως είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και να υποστηρίζει πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής – με άλλα λόγια πως δεν επρόκειτο για σχέδιο δολοφονίας, αλλά πως το έγκλημα συνέβη επειδή ήταν η «κακιά η ώρα».

Ψέματα, θέατρο

Ισχυρισμοί που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έπεισαν καθόλου τις δικαστικές αρχές. Οχι μόνο γιατί πρόκειται για έναν κατηγορούμενο που έχει δώσει ήδη πλήθος ψευδών καταθέσεων (και άρα είναι αναξιόπιστος, με τη νομική έννοια του όρου) και έπαιζε θέατρο ενώπιον όλης της Ελλάδας επί 37 μέρες, αλλά και γιατί η ιστορία που περιγράφει περιέχει ασάφειες και κενά, όπως σημειώνουν πηγές από το χώρο των δικαστηρίων.

Κυριότερο σημείο, στο οποίο επέμειναν ιδιαίτερα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, είναι ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε αμέσως μετά τη φονική επίθεση στη σύζυγό του. Η λογική κίνηση για όποιον δεν θα επιθυμούσε το θάνατο του θύματος θα ήταν να καλέσει αμέσως σε βοήθεια το «166» και να προσπαθήσει να δώσει άμεσα οποιαδήποτε βοήθεια. Ομως ο κατηγορούμενος δεν φαίνεται να έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον ως προς αυτό, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας δολοφόνησε το σκύλο του περίπου δέκα λεπτά αργότερα, εκκινώντας έτσι τη φρικιαστική του σκηνοθεσία – που περιελάμβανε την τοποθέτηση του βρέφους του πάνω στο νεκρό σώμα της γυναίκας του, το δέσιμο της νεκρής γυναίκας του και το κρέμασμα του σκύλου από την εσωτερική σκάλα. Παρόλα αυτά επιμένει πως «όλα τα έκανα για το μωρό, για να μπορέσει να μεγαλώσει με κάποιον πατέρα».

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις Αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση, ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις». Οπως εξηγούν νομικοί πάντως, βαρύνουσα σημασία στην κρίση των δικαστών παίζει η μετέπειτα στάση του επί 37 ημέρες, που κάθε άλλο παρά σεβασμό στις Αρχές επιδεικνύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον εισαγγελέα, που ασχολήθηκαν με όλα τα κρίσιμα ζητήματα: Από τη γνωριμία του και το γάμο του με την Καρολάιν, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος και όσα ακολούθησαν, ιδιαίτερα το τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Ο πιλότος, στο υπόμνημά του, εμφανίστηκε μετανοημένος, δηλώνοντας «κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου», ενώ πρόσθεσε «ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Ετερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί».

Εξάρσεις…

Για ακόμη μια φορά επανέφερε τη θεωρία περί «επιθετικών εξάρσεων» της Καρολάιν: «Οπως προανέφερα, καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας.

Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εντέλει τις σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις».

Πάντως, οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση, όπως το ενδεχόμενο ο πιλότος να έχει υπάρξει βίαιος στο παρελθόν, κάτι στο οποίο συνέτεινε η μαρτυρία ενός μαραγκού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, που δήλωσε πως ο 33χρονος είχε φέρει προς επισκευή μία σπασμένη μεσόπορτα πριν από μερικούς μήνες: «Είχε επισκεφθεί τον Απρίλιο περίπου το μαγαζί μου. Μου είχε φέρει μια σπασμένη μεσόπορτα για να την επισκευάσω και να την κολλήσω. Ηταν μια λοξή πόρτα, που μπαίνει σε μεζονέτα που έχει κεραμίδια, μπορεί να ήταν από μπάνιο, μπορεί από κρεβατοκάμαρα… Υπάρχει περίπτωση να ήταν και από σοφίτα. Μου είχε πει ότι είχε κλειστεί από μέσα το παιδί του και δεν μπορούσε να ανοίξει και την έσπασε για να μπει μέσα», ανέφερε ο μαραγκός.

Για το ημερολόγιο

Εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι περιγράφονται εκτενώς στο ημερολόγιο της Καρολάιν, το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της δικογραφίας. Η δημοσιοποίηση του ημερολογίου από πολλά ΜΜΕ προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτερο επίπεδο, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, να ζητά τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οπως αναφέρει μάλιστα στην παραγγελία του ο κ. Πλιώτας «η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου