Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Μαρία Σάκκαρη: Μια Σπαρτιάτισσα λάμπει στο Παρίσι! «Είμαι από τη Σπάρτη – ο πατέρας μου είναι από τη Σπάρτη – γι’ αυτό έχω τη Σπαρτιάτισσα μέσα μου.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η επική πορεία Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros συνεχίζεται! Το τελευταίο θύμα της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστρια ήταν η Κένιν, την οποία κέρδισε πανεύκολα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Roland Garros!

Η Μαρία Σάκκαρη από το νέο next big think του ελληνικού αθλητισμού πλέον πρωταγωνιστεί. Το Eleftherostypos.gr σας συστήνει την Μαρία Σάκκαρη που δηλώνει με δόξα και τιμή Σπαρτιάτισσα, υποκλίνεται στο ένδοξο παρελθόν της οικογένειά της στο τένις αλλά ήδη γράφει την δική της ιστορία.

Τα πρώτα βήματα

Η Μαρία Σάκκαρη γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1995 και έχοντας για μητέρα την Αγγελική Κανελλοπούλου και παππού τον Δημήτρη Κανελλόπουλο το τένις δεν θα μπορούσε να μην είναι στο DNA της. Και όμως πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να ανακαλύψει ποια πραγματικά ήταν η μητέρα της. Παρατηρούσε τα κύπελλα και τα μετάλλια στο σπίτι τους και μαζί με τα δύο αδέρφια της (σ.σ. Γιάννης και Αμάντα) έπαιζαν με αυτά χωρίς να γνωρίζουν το τι αντιπροσώπευαν.

Η Αγγελική ως γνήσια Ελληνίδα μάνα δεν την ενδιέφερε να κάνει τις συστάσεις και μάλιστα έλπιζε πως η κόρη της δεν θα ακολουθούσε τον δρόμο της. Δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να την μυήσει στο τένις αλλά κάποια πράγματα είναι προαποφασισμένα. Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αλλά για το μπαλέτο ήταν άχαρη, η κολύμβηση δεν την συγκίνησε και για το ταε-κβον-ντο ήταν πολύ γελαστή. Απορρίφθηκε λοιπόν και από τα δύο και ήρθε η ώρα της ρακέτας. Τα γήπεδα το τένις ήταν κοντά στο σπίτι της αντί να κάνει δύο προπονήσεις την εβδομάδα όπως προβλέπονταν έκανε τέσσερις και στα εννιά της ζήτησε να κάνει προπόνηση με τον παππού της. Για δύο χρόνια ο Δημήτρης Κανελλόπουλος την καθοδήγησε και κατάλαβε πως έρχονται και άλλοι … μπελάδες.

«Ο Θεός έστειλε ένα ακόμη χάρισμα! Εσύ μόνο κέρδισες από το τένις», είπε στην κόρη του που αντιδρούσε στην ιδέα και το πράγμα πήρε τον δρόμο του. Στα 11 πήρε μέρος στο πρώτο της τουρνουά και έφτασε στον τελικό και η Αγγελική πλέον πείστηκε πως δεν υπάρχει γυρισμός. Ηρθε από την Ισπανία προπονητής για να την αναλάβει, στα 14 της ξεκίνησε και στίβο με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο για να ενδυναμώσει  και άρχισαν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Η μητέρα της δεν ήθελε να συμμετέχει σε ελληνικά τουρνουά γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μικρός και οι επιτυχίες της κόρης της μπορεί να έκρυβαν τις πραγματικές της δυνατότητες.

Η Μαρία από την πλευρά της υπάκουε αλλά παράλληλα έκρυβε τις προτάσεις από τα κολέγια της Αμερικής και ξεκαθάριζε πως οι σπουδές δεν ήταν για αυτήν: «Θα γίνω επαγγελματίας τενίστρια» δήλωσε και δεν υπήρχε τρόπος να αλλάξει γνώμη.

Άνοιξε τα φτερά της

Στα 18 ήρθε η ώρα της ξενιτιάς. Πήγε στην Βαρκελώνη και εντάχθηκε στην ακαδημία Sánchez-Casal Academy  (σ.σ. δημιούργημα των φίλων της Αγγελικής Κανελλοπούλου και διάσημων τενιστών Εμίλιο Σάντσες και Σέρχιο Καθάλ) και από εκεί ξεκίνησε η ανηφόρα.

«Είμαι από τη Σπάρτη – ο πατέρας μου είναι από τη Σπάρτη – γι’ αυτό έχω τη Σπαρτιάτισσα μέσα μου. Δίνω την καρδιά μου και ό,τι έχω μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είμαι μαχήτρια και τρέχω για την κάθε μπάλα», δηλώνει η Μαρία που ζει το δικό της παραμύθι στον κόσμο του παγκόσμιου τένις.

Η κληρονομιά της μητέρας και του παππού της είναι μεγάλη αλλά η γελαστή Μαρία έξω από τα κορτ μετατρέπεται στη μαχήτρια Σάκκαρη μέσα σε αυτά!

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου