Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Τουρκοκύπριοι προς Ερντογάν: «Μείνε στη χώρα σου» Έντονες αντιδράσεις στην προγραμματιζόμενη για τις 20 του μηνός

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έντονες αντιδράσεις στην προγραμματιζόμενη για τις 20 του μηνός επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη

Έντονες αντιδράσεις στην προγραμματιζόμενη για τις 20 του μηνός, ημέρα της θλιβερής επετείου του «Αττίλα», επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, εκφράζουν Τουρκοκύπριοι.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, Birgün, η οποία σημειώνει ότι «ο Ερντογάν θα γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών στην Κύπρο», ήδη «το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας στην Βόρεια Κύπρο, αποφάσισε να μην παραστεί στην ομιλία του προέδρου, στο κοινοβούλιο της Βόρειας Κύπρου, στις 20 Ιουλίου. Επίσης, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εξετάζει το κατά πόσο θα παραστεί στην εν λόγω κοινοβουλευτική συνεδρίαση».

Σύμφωνα, επίσης, με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος (BKP), Ιζέτ Ιζτζιάν έστειλε στον Ταγίπ Ερντογάν το μήνυμα: «Μείνε στη χώρα σου».

Ο Ιζτζιάν ανέφερε ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο γίνεται για να ανακοινώσει τις διχοτομικές του πολιτικές και να απειλήσει τον κόσμο. Κάτι που δεν θα συμβάλει στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σημείωσε ακόμα ότι ο Ερντογάν δεν είναι επιθυμητός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ότι θα ήταν πολύ πιο ορθό να περιορίσει τις προπαγανδιστικές του δραστηριότητες στη χώρα του. «Μείνε στη χώρα σου», διεμήνυσε ο Ιζτζιάν στον Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) να μην παραστούν στην σύνοδο της «βουλής» κατά την προγραμματισμένη ομιλία Ερντογάν, είπε ότι ήταν μια ορθή απόφαση, προσθέτοντας ότι είναι ευχάριστο ότι δεν έγιναν εργαλεία της προπαγάνδας του Ερντογάν.

Μίλησε, τέλος, για την σημασία της κοινής δράσης από τους υποστηρικτές μιας ομόσπονδης λύσης και πρόσθεσε ότι στο παρόν στάδιο βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ της προσάρτησης και της λύσης, σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές που επιθυμούν την λύση θα πρέπει να αγωνιστούν για την κοινή πατρίδα, για την ειρήνη και την ελευθερία.
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου