Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Θήβα: ένας 21χρονος Ρομά, Είχε «γδύσει» τα φωτοβολταϊκά πάρκα και συνελήφθη για παράβαση του ΚΟΚ ταυτοποιήθηκαν εννέα ακόμη Ρομά, συνεργοί του.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα εταιρειών, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 18-05 έως 14-07-2021, σε περιοχές της Θήβας.

Το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίσθηκε στη Θήβα, ένας 21χρονος Ρομά, ο οποίος κινούταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στερούταν την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδηγήσεως από την αρμόδια Αρχή.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιούνταν ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας του στις ανωτέρω κλοπές και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν εννέα ακόμη Ρομά, συνεργοί του.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν ηλεκτρολογικό υλικό (καλώδια χαλκού κ.α.) από τα εν λόγω πάρκα, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να ανέρχεται στα 31.500 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται και τρεις ακόμη Έλληνες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, περιοχών της Βοιωτίας, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου