Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Σε τουρκική «μαύρη λίστα» Ελληνες επιστήμονες - Απέλασαν δύο Ελληνίδες εμπειρία που βίωσαν Έλληνες πολίτες, εν προκειμένω γυναίκες, σε περιορισμό κρατητηρίου».

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Για τουρκική «μαύρη λίστα» και για απέλαση τουλάχιστον δύο Ελληνίδων επιστημόνων, οι οποίες πρόσφατα ταξίδεψαν στην Τουρκία, επειδή το όνομά τους βρισκόταν σε μια τέτοια λίστα, κάνει λόγο ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, «Εύξεινος Πόντος», σε επιστολή του προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Για τουρκική «μαύρη λίστα» και για απέλαση τουλάχιστον δύο Ελληνίδων επιστημόνων, οι οποίες πρόσφατα ταξίδεψαν στην Τουρκία, επειδή το όνομά τους βρισκόταν σε μια τέτοια λίστα, κάνει λόγο ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, «Εύξεινος Πόντος», σε επιστολή του προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην επιστολή, μάλιστα, γίνεται λόγος για «τραυματική εμπειρία που βίωσαν Έλληνες πολίτες, εν προκειμένω γυναίκες, σε περιορισμό κρατητηρίου».

Η επιστολή (20-07-2021), την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, εστάλη προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού, τις διπλωματικές Αρχές, και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

-«Προ ημερών, απελάθηκε από την Τουρκία αμέσως μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Πόλης, Ελληνίδα, δηλαδή Ευρωπαία πολίτης, υποψήφια διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η οποία εργάζεται ερευνητικά στο αντικείμενο της διατριβής της, περί της μουσικής στον Εύξεινο Πόντο.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν της έδωσαν καμία διευκρίνιση για τον λόγο απέλασης, παρά μόνο της ανακοίνωσαν πως συγκαταλέχθηκε σε λίστα πολλών ακόμη Ελλήνων που θεωρούνται επικίνδυνοι! για τη δημόσια ασφάλεια της Τουρκίας σύμφωνα με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης στις 08.02.2021.

Ωστόσο, το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν τοποθετήθηκε δημόσια επί του περιστατικού ακόμη».

-«Τον ίδιο δυσάρεστο αιφνιδιασμό απέλασης βίωσε προ μηνός, μία ακόμη ελληνίδα, δηλαδή ευρωπαία πολίτης, διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ανάλογη ακαδημαϊκή αποστολή, χωρίς επίσης την παραμικρή αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών».

-«Έλληνες πολίτες, εν προκειμένω γυναίκες, ούσες πέραν ενοχής, σε περιορισμό κρατητηρίου, αγωνιούσες, βίωσαν τραυματική εμπειρία, ελάχιστη ώρα μακριά από το προξενικό κατάστημα της Ελλάδας, δίχως μία επίσκεψη υποστήριξης».

Ο Σύλλογος καλεί τον Ν.Δένδια να ζητήσει εξηγήσεις από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και «να μην σιωπήσει», διότι «η σιωπή, είτε επικυρώνει τις παρούσες, είτε ενθαρρύνει επόμενες λίστες».

Επιπλέον, ζητάει:

-Να «γνωστοποιηθεί άμεσα η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που δε δύνανται να ταξιδέψουν στην Τουρκία».

-Να «διευκρινιστεί και να τεκμηριωθεί από τις υπηρεσίες της γείτονος, του κατηγορητηρίου που χρεώνεται σε κάθε Έλληνα πολίτη της παραπάνω λίστας και να εγγυηθείτε για το ανυπόστατο αυτού (πλην, εύλογα, των εκτεθειμένων σε αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, αν υπάρχουν τέτοια πρόσωπα)».

Τέλος, στην επιστολή επισημαίνει ο Σύλλογος ότι πρέπει άμεσα να ζητηθούν διευκρινίσεις από την τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον «προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία με αιφνιδιασμό απέλασης», δεδομένου ότι «ταξιδεύουν καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες, δηλαδή Ευρωπαίοι πολίτες, προς τη γείτονα χώρα ή πρόκειται να ταξιδέψουν ακόμη περισσότεροι εκδρομείς προς τον Εύξεινο Πόντο με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της μονής Παναγία Σουμελά τον Αύγουστο».


Πηγή ➤


1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει να μάθουμε άμεσα πως αντιμετωπίζει το θέμα το ανάλογο υπουργείο της χώρας μας.
    Με τον μακράν καλύτερο Έλληνα ΥΠΕΞ κο Δένδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή