Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Υποκρισία: Έγινε είδηση πανευρωπαϊκά μια ρωσική αεροπορική παραβίαση - Σιωπή για τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σοβαρή είδηση πανευρωπαϊκά έγινε η φερόμενη ως παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Λιθουανίας από ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος και οι ενέργειες των ΝΑΤΟϊκών να το αναχαιτίσουν

Σοβαρή είδηση πανευρωπαϊκά έγινε η φερόμενη ως παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Λιθουανίας από ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος και οι ενέργειες των ΝΑΤΟϊκών να το αναχαιτίσουν. Αντίθετα, στις περιπτώσεις των καθημερινών τουρκικών παραβιάσεων και των σκληρών «εικονικών αερομαχιών» των ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, οι σύμμαχοι συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Μάλιστα, την ώρα που στο ραντάρ καταγραφόταν η κίνηση του ρωσικού αεροσκάφους, διακόπηκαν οι δηλώσεις που έκαναν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέντρο Σάντσες και ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, με φόντο το υπόστεγο με ένα ισπανικό μαχητικό, Eurofighter. Ενα από τα αεροσκάφη που βρίσκονται στη χώρα, στο πλαίσιο της συνδρομής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, κατά της Ρωσίας.

Αν και στο συγκεκριμένο περιστατικό δίδεται ιδιαίτερη δημοσιότητα, αντίθετα στις παραβιάσεις που κάνουν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, στο Αιγαίο, εισβάλλοντας καθημερινώς στον ελληνικό εναέριο χώρο, κάθε άλλο παρά αντίστοιχη ευαισθησία επιδεικνύεται τόσο από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όσο και από τα ΜΜΕ.

Τουναντίον, επικρατεί σιγή ιχθύος. Μάλιστα, πολλές από τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους, ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν καν το πρόβλημα που προκαλεί η Τουρκία.

Σόου - προβοκάτσια

Πάντως, το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στη Λιθουανία, μετετράπη σε σόου μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία που εκείνη τη στιγμή κατέγραφαν τις δηλώσεις Σάντσες - Ναουσέντα.

Σήμανε συναγερμός και οι δηλώσεις διεκόπησαν, προκειμένου να απογειωθεί το ισπανικό αεροσκάφος για να παρακολουθήσει το ρωσικό, το οποίο είχε μόλις καταγραφεί στα ραντάρ.



Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, Daily Express, από τις 30 Απριλίου, στη Λιθουανία έχουν μετασταθμεύσει επτά ισπανικά Eurofighter, καθώς και τέσσερα ιταλικά F-35 στην Εσθονία, για την προστασία του εναέριου χώρου των κρατών της Βαλτικής.

Η ονομαζόμενη «αστυνόμευση» του εναέριου χώρου της περιοχής, έχει ως στόχο τη παρακολούθηση και συνοδεία ρωσικών στρατιωτικών και μαχητικών αεροσκαφών που πετούν στους διεθνείς αεροδιαδρόμους στη Βαλτική, από τη Ρωσία προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Συχνά, τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν χωρίς να υποβάλλουν σχέδιο πτήσης. Κάτι που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε και σήμερα, γεγονός που προκάλεσε τον «συναγερμό» Σάντσες - Ναουσέντα, και με τον Ισπανό πρωθυπουργό, στη συνέχεια, να κάνει λόγο για «ενδεχόμενη ρωσική προβοκάτσια».

Ως γνωστόν, πάντως, η ισπανική πλευρά ουδόλως έχει επιδείξει παρόμοια ευαισθησία και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις. Ούτε εντός της ΕΕ για τις περσινές επιθετικές ενέργειες της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αντίθετα, έκανε τα «στραβά μάτια» και συμπεριφερόταν ως «Πόντιος Πιλάτος». Κάτι αναμενόμενο, βέβαια, δεδομένων των μεγάλων εξοπλιστικών συμβολαίων που έχει εξασφαλίσει η Ισπανία από την Τουρκία.

Στο Αιγαίο

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, η Τουρκία, αν και έχει μειώσει αισθητά τον αριθμό των αεροπορικών παραβιάσεων, δεν παύει να «υπενθυμίζει» στην Αθήνα τις απαιτήσεις της στο Αιγαίο. Τις προηγούμενες ημερες, άλλωστε, στο Αιγαίο σημειώθηκαν νέες «εικονικές αερομαχίες», όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικα.

Σήμερα, τέλος, σε μια ημέρα «απόλυτης ηρεμίας», κατεγράφη μόνο μια παραβίαση και κινήσεις από δύο τουρκικά F-16 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου