Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολη νύχτα στους Βουρλιώτες - Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία και σπίτια στο Κοκκάρι το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο δήμαρχος του νησιού θα εισηγηθεί την κήρυξη έκτακτης ανάγκης - Με τη δύση του ηλίου αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και πλέον η επιχείρηση της κατάσβεσης συνεχίζεται μόνον από το έδαφος
Δύσκολες ώρες βιώνει η Σάμος την ώρα που το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο. Η φωτιά που ξέσπασε στις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης κατέκαψε την περιοχή Βουρλιώτες. Από τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης  βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου. Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με τη δύση του ηλίου αποχώρησαν από την περιοχή τα εναέρια μέσα και πλέον στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται  50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Παράλληλα συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες των κλιμακίων του νησιού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα στη μάχη της κατάσβεσης συνέδραμαν και εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα πέντε αεροσκάφη (2 Canadair CL-415, 2 Air Tractor και το ρωσικό Beriev-200) και 4 ελικόπτερα. 

Στο μεταξύ τον συντονισμό της όλης επιχείρησης έχει ο υποστράτηγος, συντονιστής επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Ιωάννης Σταμούλης. Μάλιστα χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Ακόμη με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Νωρίτερα το απόγευμα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και τριών κατοικιών στον Άγιο Φανούριο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σάμου ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του πύρηνου μετώπου.  Επιπλέον σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «δύσκολη νύχτα καθώς η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα». 

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Στις 17:30 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα χρήσης νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου