Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώθηκαν Δροσιά και Σκιαδά – Δραματική έκκληση: Καιγόμαστε Πληροφορίες για τραυματισμό πυροσβέστη στο Σούλι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα την Τετάρτη στην Δροσιά Αχαΐας, με τις φλόγες να απειλούν το χωριό Σκιαδά και την Τριταία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα. Επίσης, λίγο μετά τις 13:00 δόθηκε εντολή για προληπτική εντολή εκκένωσης του οικισμού, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

 Πληροφορίες για τραυματισμό πυροσβέστη στο Σούλι


Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιάς που μαίνεται στο Σούλι Αχαΐας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα The Best τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι, ενώ σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, και η φωτιά επεκτάθηκε στον καταυλισμό των ρομά στον Ριγανόκαμπο, ο οποίος εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο, ενώ χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών και αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν προς Καρυά.

Το πύρινο μέτωπο στην Ελικίστρα

Για την εστία στο άλλο μέτωπο της Αχαΐας στην Ελεκίστρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Best η μάχη της πυρόσβεσης είναι κόντρα στους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ενώ κάποιοι κάτοικοι προληπτικά, μόνοι τους, απομακρύνθηκαν από το χωριό με τα αυτοκίνητά τους. Η φωτιά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει φτάσει στο Νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και το σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες Σούλι, Ελεκίστρα και Εγλυκάδα - Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

Επιχειρούν τρία PZL και πολλές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις

Η φωτιά στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη με την κατάσταση στις περιοχές Σούλι, Ελεκίστρα και Εγλυκάδα να είναι δύσκολη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του best έχει ζητηθεί να γίνει εκκένωση σπιτιών κοντά στον καταυλισμό και στο κλαμπ του τένις στην Εγλυκάδα, στο οποίο και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων.

Τρία είναι αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς. Ένα στην Καρυά, ένα στον Ριγανόκαμπο και ένα μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας. Επιχειρούν τρία PZL και πολλές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου