Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η ΚΥΑ με όλα τα νέα μέτρα για διασκέδαση, ψυχαγωγία, αθλητισμό – Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Εστίαση: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για διασκέδαση, κλαμπ, μπουζούκια.

Στη ΚΥΑ προβλέπεται ότι η λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ,) θα γίνεται αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και με χωρητικότητα 85%.

Από εκεί και πέρα όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφοι, Θέατρα) θα λειτουργούν ως εξής:

  • 85% πληρότητα
  • Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά
  • Ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων

Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα):

Αμιγείς χώροι: 85% Πληρότητα με μάσκα

Μικτοί χώροι: 75% Πληρότητα για χώρους, 70% Πληρότητα για χώρους, 65% Πληρότητα για χώρους, Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους χώρους

Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ)

Αμιγείς χώροι: 85% Πληρότητα, Μόνο καθήμενοι

Μικτοί χώροι δεν επιτρέπονται.

Ανοιχτοί χώροι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια)

Αμιγείς χώροι: Λειτουργία με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓ Εμπορίου

Μικτοί χώροι: Λειτουργία με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓ Εμπορίου

Για όλους τους κλειστούς χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα) θα λειτουργούν με 85% πληρότητα και με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Ανοιχτά και κλειστά γήπεδα

Αμιγείς χώροι:

80% Πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (ανοιχτά) και 8.000 (κλειστά)
Χρήση μάσκας υποχρεωτική
Ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας)

Μικτοί χώροι δεν επιτρέπονται

Ακολουθεί το ΦΕΚ με την ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021:

Το ΦΕΚ για την εστίαση

Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης και υπάγονται στο εξής στα γενικά προστατευτικά μέτρα.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι:

Πρώτη παράβαση:

•Για τα καταστήματα εμβαδού κάτω των 200 τ.μ., το διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στα 2.000 ευρώ στην επιχείρηση ή στο νομικό πρόσωπο και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.

•Για τα καταστήματα εμβαδού άνω των 200 τ.μ., διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση ή στο νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας επίσης από την επόμενη μέρα για 7 ημέρες.

Δεύτερη παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επομένη για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Τρίτη παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφανείας, προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Πως θα ελέγχεται η είσοδος

Η είσοδος σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης συναρτάται ευθέως από το αποτέλεσμα του ελέγχου των συναφών πιστοποιητικών από την ψηφιακή εφαρμογή covidfree.gr. Η εφαρμογή (app) κατεβαίνει σε κάθε κινητό τηλέφωνο και κάθε τάμπλετ, είτε για κινητά android είτε για κινητά της Apple από τα σχετικά app stores, αλλά κατεβαίνει και από την ιστοσελίδα covidfree.gov.gr

Η εφαρμογή, αφού κατεβεί, με το που την ανοίγει κανείς, αναφέρει τη σάρωση QR. Περνά κανείς το κινητό του πάνω από ένα πιστοποιητικό είτε σε χαρτί, είτε σε ψηφιακή μορφή και αμέσως θα έχει το αποτέλεσμα που θέλει, δηλαδή πράσινο, κίτρινο, ή κόκκινο, όταν πια το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι πλαστό.

3 Επίπεδα Επαλήθευσης:

· Πράσινο, εφόσον έχει κανείς εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο,

· Κίτρινο εφόσον υπάρχει πιστοποιητικό αρνητικού τεστ rapid ή PCR,

Κόκκινο εφόσον είναι λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό.

Aνοικτοί και κλειστοί χώροι της εστίασης λειτουργούν με τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
  • Μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι
  • Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
  • Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής των Παραρτημάτων 2 έως 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας
  • Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο  σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
  • Ειδικώς στην περίπτωση των κλειστών χώρων, υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου
  • Δυνατότητα λειτουργίας, κατ’ επιλογή της επιχείρησης, με την κατάλληλη σήμανση, με κοινό αμιγώς ανθρώπων που είτε έχουν εμβολιασθεί είτε έχουν νοσήσει

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου