Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στη Σταμάτα – Εκκενώνεται οικισμός «Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις [εικόνες & βίντεο]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε,σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, κοντά σε κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, και ήδη εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από την Λ. Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η οσμή από τον καπνό είναι αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Παράλληλα, όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

 


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου