Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Δολοφονία Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που αδιαφόρησαν για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας που δολοφονήθηκε οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό ...ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Δείτε την ανακοίνωση

Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελίες γειτόνισσας που ανέφερε πως λίγες ημέρες πριν την τραγωδία στην Δάφνη, είχε ενημερώσει την αστυνομία καθώς η άτυχη γυναίκα ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον άνδρα της που σήμερα της κατακρεούργησε, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας, δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς, "δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα", όταν κλήθηκαν στο σημείο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

tezaris.law.order@gmail.com

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  

https://www.protothema.gr



Έγκλημα στη Δάφνη: Αυτή είναι η 31χρονη που σκότωσε ο σύζυγός της επειδή τη ζήλευε


Συχνοί καβγάδες στο σπίτι - Το ζευγάρι διατηρούσε ψητοπωλείο και έχει και έναν γιο 8 χρόνων

Ακόμα μια νέα γυναικοκτονία ήρθε να συγκλονίσει ξανά το πανελλήνιο, στη Δάφνη αυτήν τη φορά, όπου 39χρονος σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του, Ανίσα μέσα στο σπίτι τους, επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη.

Ο δολοφόνος είναι Αλβανός υπήκοος, όπως και το θύμα, και μετά το έγκλημα, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης και παραδόθηκε, ομολογώντας την αποτρόπαια πράξη του. Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι έφτασε στο έγκλημα επειδή "ζήλευε τη γυναίκα του".

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου, εντόπισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το θύμα έφερε θανατηφόρο τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Το ζευγάρι διατηρούσε ψητοπωλείο στην πλατεία Χαραυγής στη Δάφνη και έχει και έναν γιο 8 χρόνων.

Όπως ανέφεραν γείτονες δράστης και θύμα έμεναν τα πέντε τελευταία χρόνια στο διαμέρισμα και σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάμεσά τους υπήρχαν συχνά έντονοι καβγάδες.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες, στις 11 Ιουλίου, γειτόνισσα κάλεσε την αστυνομία γιατί από το διαμέρισμα του ζευγαριού ακούγονταν φωνές και φασαρία. Όπως έγραψε στην ανάρτησή της στο facebook, έκανε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, αλλά το περιπολικό που ήρθε, έξω από την πολυκατοικία, δεν ερεύνησε παραπάνω το περιστατικό.

Ο καθ' ομολογία συζυγοκτόνος συνελήφθη και ανακρίνεται από τους αστυνομικούς. 


Πηγή ➤




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου