Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ Αφγανιστάν: Νέα έκρηξη στην Καμπούλ – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μια έκρηξη ακούστηκε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν καπνούς, από το σημείο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, μόλις λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, που κόστισε τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους.


Οι πληροφορίες από την Καμπούλ αυτή την ώρα είναι ανεπιβεβαίωτες, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik πρόκειται για επίθεση με ρουκέτες που χτύπησαν σπίτι. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε κοντά στο αεροδρόμιο, όπου την περασμένη Πέμπτη στην επίθεση του ISIS σκοτώθηκαν πάνω από 170 άνθρωποι.

Πληροφορίες  για ένα νεκρό παιδί - H έκρηξη έρχεται τρεις ημέρες μετά την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση του Iσλαμικού Κράτους - Το αεροδρόμιο της Καμπούλ δεν επλήγη από τη  σημερινή έκρηξη
Νέα έκρηξη  σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. H σημερινή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μπορεί να ήταν επίθεση με ρουκέτα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC ότι η νέα έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από πύραυλο που έπληξε ένα σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο δεν χτυπήθηκε άμεσα, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αφγανικής αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε σε γειτονιά βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καμπούλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα παιδί  έχασε τη ζωή του.

Άνδρας ασφαλείας της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι».

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Να περιμένετε νέα τρομοκρατική επίθεση τις επόμενες ώρες

Για μια νέα επίθεση στο Αφγανιστάν προειδοποίησε, σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου (28/8), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Είναι «πολύ πιθανόν» να συμβεί «εντός των επόμενων 24-36 ωρών» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας και τις εξελίξεις γύρω από το Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν για την πιθανότητα μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μέσα στις επόμενες ώρες. «Τους έδωσα οδηγίες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της (αμερικανικής) δύναμης», σημείωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπενθύμισε ότι η κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) δεν θα είναι το τελευταίο. «Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε όποιο πρόσωπο εμπλέκεται σε αυτήν την ειδεχθή επίθεση και θα το κάνουμε να πληρώσει», πρόσθεσε.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου