Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Φωτιές στην Αττική: Δεύτερη νύχτα-θρίλερ για τα Βίλια – Παραμένει ο συναγερμός στην Κερατέα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Φωτιά: Δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για τα Βίλια, όπου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, μαίνονται πολλές μεγάλες εστίες φωτιάς μέσα σε πυκνό δάσος και σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων.

Από το μεσημέρι της Τρίτης (16/8) στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βοηθούσαν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια «Ιλιούσιν» χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω στα μέτωπα στο όρος Πατέρας.

Συνολικά στην περιοχή επιχείρησαν ακόμα 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 20 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π από τη Ρωσία καθώς και 12 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Ilyushin Il-76 και του Beriev-200. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Δύο αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Μπορεί η φωτιά στην Κερατέα να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχουν δύο αναζωπυρώσεις.

Οι αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά, όπου πλέον επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου