Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Δροσοπηγή: Τεράστια αναζωπύρωση – Αδύνατο να συγκρατηθεί, συνεχείς εκκλήσεις για εναέρια μέσα [βίντεο]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Φωτιά στη Δροσοπηγή: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη φωτιά που καίει ξανά στην Αττική στην οποία εντοπίζονται σε Δροσοπηγή, Τατόι και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η κατάσταση είναι δραματική και στο σημείο μετέβη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πύρινο μέτωπο παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε από το σημείο, ο δημοσιογράφος του OPEN Κώστας Αλατζάς, τα τελευταία λεπτά οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, παράλληλα με τις εναέριες, αντιμετώπισαν και προβλήματα τροφοδοσίας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN για τις φωτιές, το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα, φόρτωσε λίγο νερό.

Χαρακτηριστική της δραματικότητας της κατάστασης είναι η δήλωση του δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στο OPEΝ, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε».

Μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στο Κρυονέρι – Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά της Βαρυμπόμπης

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού εκ νέου η πυροσβεστική. Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ του OPEN Μήνα Καραμήτρου μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το μέτωπο στη Δροσοπηγή – που βρίσκεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ανησυχία επικρατεί και για το Κρυονέρι, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Τα σημεία των αναζωπυρώσεων, είναι εξαιρετικά δύσβατα, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Η Τροχαία έκλεισε δρόμους για να διευκολύνει την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

 

  • Λεωφόρο Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ταβέρνα το Χανί) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Τατοΐου από την Λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο
  • Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος
  • Εθνική Οδός Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη
  • Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγία Τριάδος
  • Δροσοπηγής από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή
  • Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη

 

Εντολή εκκένωσης της Ιπποκράτειου Πολιτείας και της Δροσοπηγής

Στο σημείο, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα καθώς επίσης και ένα αεροσκάφος. Άμεσα, οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Δροσοπηγής και της Ιπποκράτειου Πολιτείας με εντολή να μετακινηθούν προς Αφίδνες και Ωρωπό.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε πως φωτιά επεκτείνεται, ενώ τόνισε πως η φωτιά στα Βασιλικά Κτήματα έφτασε δίπλα στα ανάκτορα.

Η φωτιά καίει παρθένο δάσος, και πρόκειται για έκταση η οποία είχε διασωθεί από τους πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της πρώτης φωτιάς που είχε ξεσπάσει την Τρίτη 3 Αυγούστου. «Η φωτιά πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει εδώ, γιατί αν περάσει το δρόμο θα πάει προς Πάρνηθα», επεσήμανε και τόνισε πως είναι μεγάλο το μέτωπο. Ο ίδιος επεσήμανε πως το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από τη Βαρυμπόμπη και προς ώρας δεν χρειάζεται να εκκενωθεί η περιοχή.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου