Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Σχολικά λεωφορεία: Στο 10% όσων ελέγχθηκαν την πρώτη ημέρα διαπιστώθηκαν προβλήματα και παραβάσεις!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς

Σε 65 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε 695 ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν, συνολικά, σε σχολικά λεωφορεία, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις ήταν οι εξής: 35 σχετικές με τον ταχογράφο οχήματος, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 1 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης και 14 λοιπές παραβάσεις.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία πρόκειται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν το πρωί, αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλον προβλέπει:

- Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

- Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

- Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

 «Χρυσάφι» η νέα σχολική χρονιά για τους γονείς – Πόσα πληρώνουν για κάθε παιδί

Οι μαθητές με το πρώτο κουδούνι “εξοπλίζονται” για τη νέα χρονιά στα θρανία και αναγκάζουν πολλούς γονείς να κάνουν οικονομίες ώστε να παράσχουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα.

Οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν 100 με 120 ευρώ για κάθε παιδί και μόνο για:

τσάντες
τετράδια
μαρκαδόρους
μολύβια
Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στο Sputnik o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Παράλληλα, η Αναστασία Κ. μητέρα πέντε παιδιών, με δύο να είναι μαθητές σε Γυμνάσιο και Λύκειο, μάς τόνισε πως καλείται να πληρώσει περίπου 80 ευρώ για κάθε παιδί από τη λίστα των δασκάλων που περιλαμβάνει:

τετράδια για μαθήματα
τέμπερες, πινέλα, μαρκαδόρους, χαρτιά γκοφρέ για το μάθημα των εικαστικών

Επίσης, τα έξοδα αυξάνονται σε περίπτωση που για τη μουσική, τους ζητήσουν να πάρουν μεταλλόφωνο ή φλογέρα, κι όλα αυτά «χωρίς σε αυτό να υπολογίσουμε τις τσάντες, τις κασετίνες και τα μολύβια».


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου