Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Δίκη για το Μπατακλάν - Ζητά και τα ρέστα ο βασικός κατηγορούμενος: «Μας φέρεστε σαν σκυλιά!» Συνολικά 12 από τους 20 κατηγορουμένους διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, έδωσε εντολή στον Αμπντεσλάμ να σωπάσει, ενώ η διαδικασία διακόπηκε για λίγο

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι για τις τζιχαντιστικές πολύνεκρες επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί, κατηγόρησε τη γαλλική δικαιοσύνη ότι μεταχειρίζεται τους κατηγορούμενους «σαν σκυλιά».

Εκείνος που προηγουμένως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι «εγκατέλειψε κάθε επάγγελμα για να γίνει μαχητής του Ισλαμικού Κράτους», εκμεταλλεύτηκε μια σύντομη δυσφορία που ένιωσε ένας από τους συγκατηγορούμενους του και είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Αν δεν παραπονέθηκα ποτέ, είναι γιατί μετά το θάνατο θα αναστηθούμε».

Ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, έδωσε εντολή στον Αμπντεσλάμ να σωπάσει, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM που βρίσκεται μέσα στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το BFM, μετά το περιστατικό αυτό, η δίκη διακόπηκε για λίγο.

Λίγο μετά μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η δίκη για τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες είχαν τραυματισθεί όταν ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, έβαλαν στόχο έξι μπαρ και εστιατόρια, την αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν και ένα στάδιο.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο 31χρονος Γαλλομαροκινός που πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό επιζών μέλος της ομάδας που φέρεται ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις, είναι μεταξύ των 20 ατόμων που δικάζονται. Η δίκη διεξάγεται στο Ειδικό Κακουργιοδικείο του Παρισιού και αναμένεται ότι θα διαρκέσει εννέα μήνες, έως τις 24 ή 25 Μαΐου 2022.

Οι επιθέσεις, οι οποίες ήταν οι χειρότερες τζιχαντιστικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, είχαν πραγματοποιηθεί το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015.

Στα εδώλια των κατηγορουμένων, δίπλα στον Αμπντεσλάμ, έχουν πάρει θέσεις άλλοι δέκα άνδρες, που δικάζονται για συμμετοχή στις επιθέσεις και στη διάρκεια της δίκης θα παραμείνουν φυλακισμένοι σε φυλακές στην περιφέρεια του Παρισιού. Τρεις από τους κατηγορουμένους παραμενουν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα. Έξι άλλοι θα δικαστούν ερήμην.

Συνολικά 12 από τους 20 κατηγορουμένους διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου