Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στον Πύργο – Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα και καταστήματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Tη δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε οχήματα και καταστήματα στον Πύργο Ηλείας, αποκάλυψαν, έπειτα από έρευνα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, καθώς και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι έξι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου στον Πύργο, συνολικά 14 κλοπές σε αυτοκίνητα (εκ των οποίων πέντε απόπειρες), 2 κλοπές σε περίπτερα και 1 σε καφετέρια, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει 700 ευρώ, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, δυο κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, προϊόντα, μπαταρία αυτοκινήτου, δυο ηχεία και έγγραφα.

Ως προς την μεθοδολογία της ομάδας, επισημαίνεται ότι οι έξι άνδρες δρούσαν κυρίως είτε ώρες λειτουργίας καταστημάτων, είτε μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ χρησιμοποιούσαν μεταλλικό αντικείμενο, προκειμένου να διαρρηγνύουν τα οχήματα.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν κατά την τέλεση των κλοπών, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου