Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από Ερντογάν και Ακάρ εναντίον της Ελλάδας & «Βέλη» εναντίον της Ευρώπης βιντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μπαράζ προκλητικής ρητορικής από τη Τουρκία με τον Χουλουσί Ακάρ να παίρνει την σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να εξαπολύει απειλές προς την Ελλάδα.

«Με την Ελλάδα έχουμε προβλήματα όπως η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος, το FIR,  η περιοχή Έρευνας και Διάσωσης, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο, τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα. Η Ελλάδα με την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, επιθυμεί να επεκτείνει και τον εναέριο χώρο. Αυτά είναι κενά όνειρα, να το ξέρουν αυτό» υποστήριξε ο Ακάρ.

Νέες απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες – Χάθηκαν ιστορικές ευκαιρίες συμφιλίωσης εξαιτίας της

Νέα σκληρή επίθεση κατά της χώρας μας, αλλά και όλης της Ευρώπης, εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά, μέσω βίντεο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συμπόσιο που διεξάγεται στη Σμύρνη, για τις σχέσεις γειτονίας με την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως «περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να αποφύγει τετελεσμένες και μονομερείς ενέργειες. Πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις με την Ελλάδα, βάσει του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε ένα πιο σταθερό και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας, αντί για ένα σωρό προβλήματα».

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι η ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται αποκλειστικά στη στάση της Ελλάδας. «Λειτουργήσαμε ήρεμα απέναντι στις κινήσεις της Ελλάδας, που αύξησαν την ένταση. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων μας, μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Ενώ υπερασπιζόμαστε τα νόμιμα δικαιώματα μας μέχρι τέλους, πότε δεν αμελήσαμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο διπλωματίας. Οι ιστορικές ευκαιρίες χάθηκαν εξαιτίας της Ελλάδας. Σήμερα διατηρούμε τη θετική στάση μας. Το Αιγαίο πρέπει να μνημονεύεται για την ειρήνη και τη φιλία».

Ερντογάν: «Βέλη» εναντίον της Ευρώπης για το Προσφυγικό

Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ευρώπης, με αφορμή το προσφυγικό, αναφερόμενος, μάλιστα, στον Αϊλάν Κουρντί, τον τρίχρονο Σύρο που ξεψύχησε μαζί με τον πεντάχρονο αδελφό του, Γκαλίπ, και την 35χρονη μητέρα τους, Ριχάν. Η φωτογραφία του Αϊλάν που ξεβράστηκε σε παραλία κοντά στο Μπόντρουμ, τον Σεπτέμβριο του 2015, έκανε το γύρο του κόσμου και «στοίχειωσε» την Ευρώπη.

«Το μωρό Aylan, του οποίου το μικροσκοπικό σώμα ξεβράστηκε στην παραλία πριν από 6 χρόνια, έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες ως στιγμή ντροπής στον σύγχρονο κόσμο. Οι δυτικές χώρες, ειδικά η Ευρώπη, δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από το δράμα του μωρού Aylan».

Πηγή ➤Newsroom eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου