Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Μετά το φιάσκο ....ΕΛ.ΑΣ.: Αλλάζουν κανόνες και πρωτόκολλα – Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν ενώ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους οτι ο Α100

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

ΕΛΑΣ: Η αξιολόγηση των αστυνομικών δυνάμεων και τα συμπεράσματα που εντοπίζουν επιχειρησιακές δυσλειτουργίες στην Άμεση Δράση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιλαμβάνονται  στο πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που βρίσκεται από χθες, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στα χέρια του υπουργού προστασίας του πολίτη.

Το πόρισμα για την καταδίωξη στο Πέραμα φέρεται να έχει βρει προβλήματα σε ότι αφορά στον συντονισμό αλλά και την εκπαίδευση των αστυνομικών. Οι παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης της αστυνομίας αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται αλλαγές:

  • στην εκπαίδευση των αστυνομικών
  • στο πρωτόκολλο για τις  καταδιώξεις.

Επιταχύνεται επιπλέον ο σχεδιασμός για κάμερες στις στολές των αστυνομικών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης (όπου υπάγεται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης.

Συνεργάτες του κ. Θεοδωρικάκου εξάλλου, με αφορμή το συμβάν στο Πέραμα έκαναν λόγο για έλλειμμα συντονισμού, ενώ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Αμεσης Δράσης έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη του ύποπτου οχήματος. Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου επιφυλάχθηκαν χθες να διευκρινίσουν εάν θα προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγές προσώπων, παραπέμποντας για το συγκεκριμένο θέμα και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Μελετώνται, τέλος, θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί ο έλεγχος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για την οποία αρκετοί στο εσωτερικό της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι εμφανίζει ίχνη αυτονόμησης.

Στο μεταξύ, χθες επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η παρουσία στο αυτοκίνητο του 14χρονου Ρομά που φέρεται να επέβαινε στο καταδιωκόμενο όχημα και παρουσιάστηκε αυτοβούλως την Τετάρτη στον εισαγγελέα. Αποτύπωμά του βρέθηκε στο τζάμι του κλεμμένου αυτοκινήτου. Εκκρεμούσαν έως αργά χθες οι αναλύσεις DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν βρισκόταν ή όχι στη θέση του οδηγού του λευκού Hyundai Accent.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου