Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Αθηνά»:Κλειστά σχολεία Μήνυμα του 112 για Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική...σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά – Προειδοποίηση για ακραία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κλειστά σχολεία αύριο σε Κέρκυρα και Παξούς - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από το βράδυ τα νησιά του Βορείου Ιονίου - Την Πέμπτη θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, καθώς και η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για ν' αντιμετωπίσει την επερχόμενη κακοκαιρία, που αναμένεται να επηρεάσει σταδιακά πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ από τη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους την Πέμπτη (07-10-2021) στα δυτικά, η ένταση των οποίων θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά έστειλε η Πολιτική Προστασία το βράδυ της Τετάρτης. Συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Επισημαίνει ότι πρέπει να ασφαλιστούν αντικείμενα, προκειμένου να μην παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους. 

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα - Παξούς

Κλειστές θα μείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας, Κώστας Ζορμπάς.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την «Αθηνά»

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, καθώς ξεκίνησε η κακοκαιρία «Αθηνά» που θα πλήξει από σήμερα το βράδυ, σταδιακά, τη χώρα μας.

Ήδη έφτασε μήνυμα από το 112 σε κατοίκους σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα, που προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα! Αυτή την ώρα μάλιστα στην Κεφαλονιά έχει αρχίσει η βροχόπτωση, αλλά αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

Στο μήνυμα συνιστάται στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Επισημαίνει επίσης ότι πρέπει να ασφαλιστούν αντικείμενα προκειμένου να μην παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

minima112


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου