Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κρεσέντο προκλήσεων Εκτός ελέγχου η Άγκυρα: Τουρκικές απειλές για τις έρευνες, για τις συμφωνίες, για το Κυπριακό και αναφορά στο… 1571!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Όποιος έχασε τη διαδρομή του στη Μεσόγειο πήρε την απάντησή του», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία μέσω του αντιπροέδρου της Φουάτ Οκτάι, ο οποίος από την Άγκυρα όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του μνημείου των «μαρτύρων Κύπρου» στο «Πάρκο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (προκαλούν όπως και όποτε μπορούν) δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες που αποκλείουν την Τουρκία και το ψευδοκράτος, «δεν θα φτάσουν πουθενά στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, που αρνούνται να το καταλάβουν, προσπαθούν να στείλουν ένα ερευνητικό πλοίο στην υφαλοκρηπίδα μας χρησιμοποιώντας πλοίο με σημαία Μάλτας και ιταλικής ιδιοκτησίας. Όποιος έχασε τη διαδρομή του στη Μεσόγειο πήρε την απάντησή του», είπε ο Οκτάι αναφερόμενος προφανώς στο Nautical Geo το οποίο παρενοχλούσαν συστηματικά οι Τούρκοι τόσο ανοιχτά της Κρήτης, όσο και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, από την οποία μάλιστα το εκδίωξαν.

Και παρότι προσπάθησε για το αντίθετο έδειξε φανερή ενόχληση για τις συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, εξαπολύοντας και προειδοποιήσεις σε συνέχεια των όσων είπε παραπάνω: «Ανεξάρτητα από το με ποιον συμφωνούν, ανεξάρτητα από το είδος της συμφωνίας που κάνουν. Και αν βασίζονται στις συμφωνίες και σε αυτούς κρύβονται από πίσω, δεν είναι καταφύγιό τους. Θα ήθελα να το υπενθυμίσω για άλλη μια φορά στην ελληνοκυπριακή διοίκηση και στην Ελλάδα. Αν το κάνουν, γνωρίζουν πολύ καθαρά τις απαντήσεις που θα λάβουν σήμερα και στο μέλλον, όπως τις έλαβαν και στο παρελθόν».

«Οι Τ/κ είναι το κύριο στοιχείο της Κύπρου από το 1571»!

Παρών στην προκλητική φιέστα για τους «498 μάρτυρες της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974 στην Κύπρο» (έτσι το γράφουν ακριβώς τα τουρκικά ΜΜΕ) ήταν και ο αχυράνθρωπος του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ.

Ο Οκτάι μάλιστα συνεχίζοντας το εξωφρενικό του παραλήρημα, τόνισε ότι «η Τουρκία και η ΤΔΒΚ είναι δύο κράτη μοιράζονται μια καρδιά με αδελφικούς δεσμούς που μετρούν στα βάθη της ιστορίας … Ο Τουρκοκύπριος λαός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους καθώς και το κύριο στοιχείο του νησιού της Κύπρου από το 1571. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έθνος μας δεν μπορούσε να σιωπήσει ενάντια στην αδιαφορία, την καταπίεση και την αδικία που ξεκίνησε στο νησί από το 1878 … Η κυπριακή ειρηνευτική επιχείρηση έβαλε τέλος στις προσπάθειες καταπίεσης, τρόμου και απάνθρωπου εκφοβισμού με στόχο τους Τουρκοκύπριους. Αλλά κάποιος προσπαθεί επίμονα να το επαναφέρει. Ούτε η ΤΔΒΚ ούτε η Δημοκρατία της Τουρκίας θα το επιτρέψουν με το έθνος και το κράτος τους. Η επιχείρηση άφησε ανεξίτηλα ίχνη στις μνήμες και πρόσθεσε ένα νέο στα ηρωικά έπη του στρατού μας».

Δύο κράτη και μόνο, βλέπουν οι Τούρκοι στην Κύπρο και απειλούν

Προπαγάνδα και απειλές δεν έλειψαν εννοείται: «Η ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα ότι το μέλημα της ελληνικής πλευράς δεν είναι να δημιουργήσει ένα κράτος συνεργασίας και η ιστορία είναι μια καλή προειδοποίηση για όσους ξέρουν να βλέπουν την ιστορία. Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση είναι δυνατή μόνο με μια προσέγγιση βασισμένη στις πραγματικότητες του νησιού. Με αυτήν την κατανόηση, υποστηρίζουμε πλήρως την πρόταση που παρουσίασε ο Πρόεδρος Τατάρ (σ.σ. των δυο κρατών) στη Γενεύη και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αξιολογήσει αυτήν την ρεαλιστική πρόταση χωρίς προκαταλήψεις. Είναι απαράδεκτο οι προκαταλήψεις να υπερισχύουν της αλήθειας στη συνείδηση ​​της διεθνούς κοινότητας».

Ο Τατάρ με τη σειρά του δήλωσε επίσης προκλητικά ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε Ελληνική Δημοκρατία»!

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, αφού πληρώσαμε ένα τέτοιο τίμημα, μετά από τόσους μάρτυρες και θυσίες, θα καταργηθεί και ότι ο Τουρκοκύπριος λαός θα γίνει μπάλωμα στην Ελληνική Δημοκρατία με συνταγματική τροποποίηση. Ούτε η Τουρκική Δημοκρατία θα το επιτρέψει αυτό».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου