Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Επεισόδια και χημικά σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον 20χρονο Ρομά στο Πέραμα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αστυνομικοί συνεπλάκησαν με διαδηλωτές στη Σταδίου και τη Βουκουρεστίου

Περίπου 1.000 διαδηλωτές από αριστερές συλλογικότητες και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας πανό στο οποίο αναγράφεται «η αστυνομία δολοφονεί».

Η αστυνομία τους είχε υπό στενή επιτήρηση ενώ η πορεία κατεθύνθηκε στο Σύνταγμα. Στη Σταδίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου ξέσπασαν συμπλοκές αστυνομικών και διαδηλωτών με τους πρώτους να κάνουν και χρήση χημικών. 

Την ίδια ώρα κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, από ομάδες ατόμων που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος. Οι ομάδες των ατόμων καίνε λάστιχα, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου Κιάτου, για όσους οδηγούς κινούνται προς Κόρινθο και μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονται προς Πάτρα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά επέφεραν τον θάνατο στον 21χρονο μετά την καταδίωξη των αστυνομικών, όπως έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θανατηφόρο τραύμα φαίνεται να ήταν αυτό στο θώρακα.

Για την υπόθεση της άγριας καταδίωξης που κατέληξε στον θάνατο ενός Ρομά 20 ετών στο Πέραμα, μίλησε ο συνήγορος των αστυνομικών που συμμετείχαν σε αυτήν, Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε στον ΑΝT1 το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι κακοποιοί, αλλά παιδιά με σπουδές και ιδιαίτερη αγωγή. «Δεν είναι οι άνθρωποι που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν πάμε να κλέψουμε, να σκοτώσουμε, να βιάσουμε. Είναι φτωχά παιδιά» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η διαδικασία κράτησής τους είναι επιβεβλημένη από τον νόμο.

«Έχουμε απέναντί μας και νεαρά παιδιά που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αφαιρέσει τη ζωή, τα οποία όμως ξεκινούν τη μέρα τους με διαφορετικό τρόπο, από κακή αγωγή, από κακές συνθήκες ζωής. Εκείνη την ημέρα, τα συγκεκριμένα παιδιά, έκαναν μια διακεκριμένη κλοπή. Δεν έχουμε μια τυχαία περίπτωση. Έχουμε την περίπτωση ατόμων που ξεκίνησαν να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών και αστυνομικούς που αμύνθηκαν για να σώσουν τη ζωή τους» είπε ο κ. Κούγιας.

Σχετικά με το εάν ήταν ή όχι οπλισμένοι οι νεαροί, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε: «Όλοι λένε ότι ήταν άοπλα τα παιδιά. Ποιος το είπε; Εκείνος που έφυγε είναι σίγουρο ότι τα πήρε τα όπλα». Σε ερώτηση για το εάν πήραν εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη οι αστυνομικοί ο κ. Κούγιας απάντησε ότι καμία τέτοια εντολή δεν πήραν. «Είναι κατηγορηματικοί ότι δεν άκουσαν κάτι τέτοιο» είπε.

Για την ποσότητα των πυροβολισμών απάντησε ότι το ημιαυτόματο όπλο των αστυνομικών δικαιολογεί τις πολλές ριπές, ενώ εξήγησε ότι με 200 χλμ των ώρα είναι δύσκολο να σημαδέψει κανείς τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου