Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πυρά Μπαχτσελί κατά ΗΠΑ: Τέτοιους φίλους δεν τους θέλουμε Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Άγκυρα, τεντώνοντας το σχοινί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για θεωρίες συνομωσίας εναντίον της Τουρκίας

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Άγκυρα, τεντώνοντας το σχοινί των προκλήσεων και δυναμιτίζοντας το κλίμα με την Ουάσινγκτον. Νέα πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος κατηγόρησε τη χώρα για συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ έκανε και λόγο για θεωρίες συνομωσίας εναντίον της Τουρκίας. 

«Τέτοιους φίλους δεν τους θέλουμε και εύχομαι μόνο στους εχθρούς μου τέτοιους φίλους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις βολές που δέχτηκε η τουρκική κυβέρνηση από την κεμαλική αντιπολίτευση και τους εθνικιστές, πως με την τελευταία NAVTEX -βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου- «διαγράφει» την περιβόητη «Γαλάζια Πατρίδα», το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «προστατεύει απόλυτα τα συμφέροντα» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε έξοδο του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου, με νέα Navtex που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, έως και τις 21 Δεκεμβρίου. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορήθηκε πως το σεισμικό ερευνητικό πλοίο, πραγματοποιεί έρευνες σύμφωνα με τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, διαγράφοντας την «Γαλάζια Πατρίδα».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς «αναληθείς και παραπλανητικούς», υποστηρίζοντας πως το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας με βάση την παράνομη συμφωνία του 2011 με το ψευδοκράτος και με όσα προβλέπονται στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την «Γαλάζια Πατρίδα».
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου