Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ο Κιλιτσντάρογλου αναρωτιέται: Ερντογάν αλήθεια είσαι καλά; Εντείνεται το θρίλερ με την «εύθραυστη» υγεία του σουλτάνου – Ζήτημα «εθνικής ασφάλειας»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την απορία του την Κυριακή –με τρόπο σκωπτικό- για την υγεία του Ερντογάν.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε ξανά την απορία του την Κυριακή –με τρόπο σκωπτικό- για την υγεία του Ερντογάν, επειδή τελευταία επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα εναντίον του αλλά και κόμματός του CHP.

«Ερντογάν, επαναλαμβάνεις πάντα τα ίδια μπαγιάτικα ρεφραίν. “Τρία πρόβατα”, “Πτώχευσε το ΙΚΑ“, “Τζε-Χα-Πε“, “Κ. Κεμάλ“. Πολύ τα επαναλαμβάνεις αυτές τις μέρες, είσαι αλήθεια καλά;».

Ταγίπ Ερντογάν: Εντείνεται το θρίλερ με την «εύθραυστη» υγεία του σουλτάνου – Ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» θέτει η αντιπολίτευση 

Διεθνή σενάρια διαδοχής στην ηγεσία της Τουρκίας, με επικρατέστερο τον Χουλουσί Ακάρ

«Πολύ άρρωστος» για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας είναι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα ποικίλων ΜΜΕ, με την τουρκική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, απαντά πως πρόκειται για fake news, κατηγορώντας τόσο τα social media, όσο και τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς, φυσικά, και την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αν και η «εύθραυστη», όπως παρουσιάζεται, υγεία του προέδρου Ερντογάν είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον διεθνή και τον τουρκικό Τύπο, ένα δημοσίευμα του Foreign Policy, το οποίο αναφέρει για τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι «μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίζει να ηγείται» και μπορεί να μην θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, έφεραν εκ νέου το εν λόγω ζήτημα στο επίκεντρο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ανέφερε ορισμένα πρόσφατα βίντεο, στα οποία ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει στην καλύτερη περίπτωση καταβεβλημένος. Σε ένα από αυτά, ο ίδιος χρειάζεται τη βοήθεια της συζύγου του, Εμινέ, και ενός ακόμα βοηθού για να κατέβει κάποια σκαλιά, σε ένα άλλο φαίνεται να μην μπορεί να περπατήσει στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ υπάρχει και βίντεο που τον δείχνει να «σκοτεινιάζει», σχεδόν αν κοιμάται και να λέει ασάφειες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού εορταστικού χαιρετισμού προς τα μέλη του AKP.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει άνοια, αναπνευστικά προβλήματα, σύγχυση, τάσεις προς έμετο, ακόμα και ότι έχει εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα – απινιδωτή που παρακολουθεί συνεχώς τους παλμούς του. Μάλιστα, κάνει λόγο για αναφορές που τονίζουν ότι ο Ερντογάν έχει αυξήσει του γιατρούς που τον παρακολουθούν, τού χορηγούνται παυσίπονα πριν από τις δημόσιες εκδηλώσεις και έχει περιορίσει τις εμφανίσεις του στα media. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι φήμες προέρχονται κυρίως από ανθρώπους εκτός Τουρκίας, που δεν βρίσκονται στο περιβάλλον Ερντογάν.

Η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης ήταν άμεση, με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Νουμάν Κουρτουλμούς, να απορρίπτει σε ομιλία του τα προαναφερθέντα σενάρια και έκανε λόγο για «κέντρα κηδεμονίας στο εξωτερικό, τα οποία δεν μπορούν να αποφασίσουν για το πώς θα κυβερνάται η Τουρκία». Φυσικά, η απάντηση του αξιωματούχου της τουρκικής κυβέρνησης δεν ήταν αρκετή για να σβήσει τις… «φωτιές» που άναψε το δημοσίευμα.

Έκθεση για την υγεία του Ερντογάν

Γρήγορα η υγεία του Ερντογάν έγινε μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, να υπογραμμίζει πως τίθεται ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» για τη χώρα. «Είναι θέμα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε έκθεση για την υγεία του Ερντογάν. Έκθεση υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα και να το κάνει αμέσως», τόνισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση και, απαντώντας στον Κιλιντσάρογλου, σημείωσε ότι εκείνος χρειάζεται εξέταση. «Εάν υπάρχουν γιατροί ανάμεσά μας, θα γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τι καταδεικνύει αυτό. Δεν επεμβαίνουμε στη δουλειά κανενός, ούτε στων γιατρών. Είναι όμως σαφές ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση που χρειάζεται επείγουσα επέμβαση, τόσο στο CHP όσο και στην πολιτική της χώρας. Εμάς το καθήκον μας είναι να λέμε “ο Αλλάχ να σε κάνει καλά” και εμείς να ασχολούμαστε με τη δική μας δουλειά», είπε ως απάντηση ο Ερντογάν.

Σενάρια διαδοχής

Το Foreign Policy, πάντως, το πήγε ακόμη μακρύτερα, καθώς αναφέρθηκε και σε… σενάρια διαδοχής του Ερντογάν, κατονομάζοντας τον Χουλουσί Ακάρ ως πιθανότερο αντικαταστάτη του. «Υπό αυτές τις συνθήκες, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο άλλος ισχυρός άνδρας να κυβερνήσει μια Τουρκία μετά τον Ερντογάν, ίσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ των ισχυρότερων προσωπικοτήτων στην Τουρκία, εκτός από τον Ερντογάν, είναι ο επικεφαλής των πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Από τους τρεις, ο Ακάρ φαίνεται να είναι σε καλύτερη θέση για να αναλάβει ηγεσία. Ο Φιντάν είναι πολύ γνωστός στους Τούρκους, αλλά λειτουργεί κυρίως πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών», ανέφερε το δημοσίευμα.

Πηγή ➤ https://www.newsbreak.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου