Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Πέντε τραυματίες αστυνομικοί και έξι προσαγωγές Η ανακοίνωση της αστυνομίας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Επεισόδια δημιουργήθηκαν μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών στα Εξάρχεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ένταση σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας στα Εξάρχεια το μεσημέρι της Τρίτης (26/10), σε πορεία που είχε προγραμματιστεί ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA.   Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά την πορεία που συμμετείχαν περί τα 150 άτομα, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και έγιναν έξι προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Την 12.30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.

Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι (6) άτομα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου