Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Στη λίστα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση τρο μο κρατίας η Τουρκία Σκούρα τα πράγματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε την Ευρώπη ότι αυτή χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, με την Τουρκία να πληρώνει, τελικά, το τίμημα!

Σκούρα τα πράγματα για την Τουρκία σε όλους τους τομείς, με την Άγκυρα να είναι αρκετά στριμωγμένη και από διεθνείς οικονομικούς φορείς.

Αν και μέλος της «Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης» (Financial Action Task Force – FATF) από το 1991 η Τουρκία, τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει να μπει στη λίστα με τα κράτη που έχουν εμπλοκή σε ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας!

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός ιδρύθηκε το 1989 με πρωτοβουλία της Ομάδας του «G7» και στόχο την προστασία της κοινωνίας και της ακεραιότητας του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος, για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και της διακίνησης τρομοκρατικών κονδυλίων.

Η ήδη προβληματική τουρκική οικονομία δέχτηκε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα μετά και την απόφαση της FATF. H υποβάθμιση της Τουρκίας σημαίνει αυξημένη εποπτεία και σαφώς στέλνει αρνητικό σήμα για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της αγοράς για τους ξένους επενδυτές.

«Η Τουρκία πρέπει να δείξει ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περίπλοκες υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και να πείσει ότι ασκεί διώξεις για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δίδοντας… έμφαση σε περιπτώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος της FATF, Μάρκους Πλέιερ, ανακοινώνοντας την απόφαση. Και συνέχισε σημειώνοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει «τα πολύ σοβαρά προβλήματα εποπτείας» που έχουν διαπιστωθεί στον τραπεζικό και τον κτηματομεσιτικό τομέα, αλλά και στον κλάδο της εμπορίας χρυσού και πολύτιμων λίθων.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Άγκυρα και ο τουρκικός Τύπος αντέδρασαν έντονα στη συγκεκριμένη απόφαση. Με το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας να κάνει λόγο για άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση, αναφέροντας ότι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ακολουθώντας τα διεθνή στάνταρ.

Ο δε υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε την Ευρώπη ότι αυτή χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, με την Τουρκία να πληρώνει, τελικά, το τίμημα. «Είμαστε μια χώρα όπου η τρομοκρατία έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο κόστος. Αυτή που χρηματοδοτεί και ενδυναμώνει την τρομοκρατία είναι η Ευρώπη», τόνισε προκλητικά.

Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου